UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

‘EZEL’ VE 'BEHZAT Ç' KARAKTERLERİ TEKRAR CANLANIYOR!..

‘EZEL’ VE 'BEHZAT Ç' KARAKTERLERİ TEKRAR CANLANIYOR!..

‘EZEL’ VE 'BEHZAT Ç' KARAKTERLERİ TEKRAR CANLANIYOR!..

İlk yerli savaş oyunu olan Zula, karakterlerini seçerken Türk dizilerinden etkilendi. Kenan İmirzalıoğlu’na benzeyen karakterin de yer aldığı oyun, Brezilya ve Çin’e de ihraç edilecek.

Dijital alandaki Türk oyun geliştiriciler, her geçen gün adlarından söz ettirmeyi başarıyor. Mobil platformda daha sık duyduğumuz başarılar bilgisayar ve grafikli oyunlara da taşınıyor. Dijital oyunda pek çok farklı alan var. Bunlardan biri bütün dünyada oyunseverlerin çokça tercih ettiği MMOFPS olarak dilimize de giren ‘çok oyunculu birinci şahıs’ oyunları. Dünyada bu tarzdaki en ünlü oyunlardan biri Call of Duty. Grafikleri, karakterleri, geçtiği mekanlar nedeniyle oyun geliştirmenin bir hayli zor olduğu bir alan. Türk oyun şirketleri bu alanda da varım diyor.

Oyunun en ilgi çeken tarafı karakterlerin Türk dizilerindeki oyunculara benzemesi. Aynı Kenan İmirzalıoğlu ve Behzat Ç.’yi andıran karakterleri seçerek oyuna başlayabiliyorsunuz. İmirzalığlu’na benzeyen karakter oyunda Demir adını alıyor.

‘Dizilerden esinlendik’

Lokum Games Yöneticisi Ahmet Avcı, Zula oyunundaki karakterleri geliştirirken Türk dizilerinden esinlendiklerini söylüyor. Avcı, “Bu sanatçılarla bir anlaşma yapmadık. Karakterler onları andırıyor ama genel Türk tipini de yansıtıyorlar. Türk oyuncular bu tarz oyunlarda hep çekik gözlü ya da Avrupalıya benzeyen karakterleri seçmek zorunda kalıyordu onlara bize benzeyen karakterleri seçme şansı tanıdık” diyor.

Oyun her bakımdan yerli. Geçtiği mekanlar tanıdık. Üsküdar Sokakları, Safranbolu, Gaziantep Mülteci Kampı... Haritalarında coğrafyamıza ait birçok detay var. Tanıdık mekanlarda rakip takımla çatışma düşüncesinin yanı sıra globalde de yayın yapacak olan bir oyunda Türkiye’den çeşitli mekanların yer alması heyecan verici.

Milliyet

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERoyun  ezel  behzat ç