UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FERHAT GÖÇER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! LİSELİ GENÇLERE DOKTORLUKTAN SANATÇILIĞA UZANAN HİKAYESİNİ ANLATTI!..

FERHAT GÖÇER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! LİSELİ GENÇLERE DOKTORLUKTAN SANATÇILIĞA UZANAN HİKAYESİNİ ANLATTI!..

FERHAT GÖÇER'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! LİSELİ GENÇLERE DOKTORLUKTAN SANATÇILIĞA UZANAN HİKAYESİNİ ANLATTI!..

Ferhat Göçer, geçtiğimiz gün liseli gençler ile buluştu. Doğa Koleji okullarının kulüp başkanlarından oluşan öğrenciler ile meslek seçimi üzerine konuşan sanatçı; doktorluk mesleğinden, Türkiye’nin tanınan ve sevilen bir sanatçısına uzanan hikayesini anlattı.

“Hayal edin başaracaksınız”

Öğrencilerin hayallerini dinleyen, meslek seçimlerindeki karar aşamalarına şahit olan Göçer’in, Break Cafe’nin organizasyonluğunda gerçekleşen ‘Gençler Soruyor Ünlüler Cevaplıyor’ etkinliklerinin birincisindeki en büyük öğüdü; “Hayal edin ve hayaliniz için çabalayın, mutlaka başarı sizi bulacaktır” oldu.  “Konservatuara gitmek istiyorum ama ailem oyuncu olmama sıcak bakmıyor” diyen bir öğrencinin sözlerine; “Benimkiler de öyleydi, önce ailemi mutlu ettim, sonra kendimi” karşılığını veren Göçer, “Şarkı söylemekten hiç vazgeçmedim, tıp okurken aynı zamanda konservatuara da gittim, bir yandan ameliyatlara giriyor, oradan çıkıyor konservatuara derse gidiyordum. Çabalarım sonuç verdi ki şu an karşınızdayım” diyerek sözlerini sürdürdü.

Avukat olmak isteyen öğrenciye Samsun Demir örneği

Doktor olmak isteyen, hukuk okumak isteyen öğrencilere sorusu; “Kitap okumayı seviyor musunuz?” olan Göçer, bu meslekler için; “Kitap okumayı seveceksiniz çünkü bu meslekleri seçtikten sonra hayatınız kalın kalın kitaplar ile birleşiyor ve siz o kitapları mutlaka okumalı, anlamalı ve yorumlamalısınız” dedi.

Avukat olmak isteyen fakat bir şirket yönetiminde yer alma hayali de olan öğrencinin sorusuna ünlü sanatçı, Samsun Demir örneği ile cevap verdi. Göçer; “DMC şirketi şu an Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük şirketlerinden biri ve başında da hukuk okumuş biri Samsun Demir var” dedi

“Kuşak Farkı Var”

Ferhat Göçer’in “Çocuklarınızı nasıl yönlendiriyorsunuz?” sorusuna cevabı “Benim de 16 yaşında bir kızım ve 10 yaşında bir oğlum var, göz önünde olan bir baba olarak, çocuklarımı yönlendirirken, eğilimlerine göre karar veririm. Bir şeyi diretmem, arada mutlaka kuşak farkı var. Ben, o kuşak farkını minimuma indirmeye çalışıp, onların gözünden dünyaya bakıp, karar vermelerine yardımcı olmaya çalışıyorum” oldu. Öğrencilerin yaşlarını da soran Göçer; “Ben de 16 yaşındayken farklı düşünüyordum, 26 da başka, 36 da başka şimdi ise bambaşka. Şimdiki bakış açınızla, ilerdeki bakış açınız mutlaka değişecektir ”dedi.

“Müziğe para kazanacağım mantığı ile bakılmamalı”

Bir öğrenciden gelen “Müziğe, çok zengin olacağım, ünlü olacağım diye bakanlara ne dersiniz?” sorusuna Göçer “Müziğe para kazanacağım diye bakmak çok yanlış bir şey, önce kendini garanti altına alacaksın sonra müzik yolundaki hayallerine koşacaksın. Benim, bütün maaşımı orkestrama verdiğim zamanlar oldu, doktordum, belli bir maaş alıyordum, sahne yapıyorduk, maaşımı orkestraya dağıtıyordum. Etkinlikler yapıyorduk para kazanıyorduk, o parayı albüme, klibe harcıyorduk. Çok doğru hareket etmek lazım, doğru kararlar vermek gerekiyor” dedi.

20 kişilik öğrenci grubu ile 2 saate yakın gerçekleştirilen etkinlik Ferhat Göçer’in öğrenciler ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFERHAT GÖÇER