UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ONAYLADI! SOKAK HAYVANLARI İÇİN FLAŞ UYGULAMA!..

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ONAYLADI! SOKAK HAYVANLARI İÇİN FLAŞ UYGULAMA!..

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ONAYLADI! SOKAK HAYVANLARI İÇİN FLAŞ UYGULAMA!..

Sarıyer sahilinde yapımı tamamlanan ve sokak hayvanları için tecrit koşulları taşıdığı gerekçesiyle hayvan hakları savunucuları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren Kısırkaya Hayvan Barınağı için, İBB ile ilçe belediyeleri arasında protokol yapılmasına karar verildi. Protokole göre, ilçelerden toplanan sokak hayvanları, rehalibite edildikten sonra "mikroçip" takılarak kayıt altına alınacak ve tekrar geldikleri ortama bırakılacak.

SOKAK HAYVANLARINA MİKROÇİP TAKILACAK

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın onayının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde görüşülen protokole göre, protokolü imzalayan ilçelerden toplanan sokak hayvanları Kısırkaya Hayvan Barınağı'na getirilecek. Aşılanması, kısırlaştırılması ve tedavisi biten hayvanlar "mikroçip" takılıp kayıt altına alınarak, tekrar geldikleri ortama bırakılacak.

"ALDIĞIN YERE BIRAK" 

Protokolde, İBB'nin yükümlülükleri arasında elektrik, su, ısınma ve iletişim gibi bedellerin karşılanması yer alırken, ilçe belediyeleri barınakta 7 gün 24 saat personel çalıştıracak.

Protokolü imzalayan ilçe belediyeleri, barınakta verdikleri hizmetin ardından, sokak hayvanlarını kendi ilçe sınırları içerisinde alındıkları ortama geri bırakmakla da yükümlü.

CHP'Lİ ÜYE: HAYVANLARI SARIYER'E BIRAKIP ALMAYACAKLAR

CHP'li Meclis üyelerinin ret oyu kullandığı oturumda söz alan CHP'li Meclis Üyesi veteriner hekim Oktay Aksu, barınağa getirilen hayvanların geri alınmayacağına yönelik endişelerini dile getirdi. Sarıyer'deki barınakta 2 yıl içinde köpek sayısının 10 bini geçtiğini belirten Aksu, “Bu çok ürkütücü bir rakam" dedi. 

Meclis'te oylanan protokol, CHP'li üyelerin itirazlarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

İDARE MAHKEMESİ İPTAL ETMİŞTİ

Hayvanseverlerin, "kriterlere uygun olmadığı, ulaşımın zor olduğu ve hayvanların zarar göreceği" gerekçeleriyle yargıya taşıdığı Kısırkaya Hayvan Barınağı için İstanbul 6. İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti.

1 yılda toplam 20 bin köpeğin kısırlaştırılacağı barınak için hayvan hakları savunucuları birçok kez projenin iptali için protesto gösterisi yapmıştı.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSOKAK HAYVANLARI  ÇİP