UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AHMET KAYA’NIN KIZI MELİS KAYA VE ARANJÖRLÜĞÜNÜ YAPAN OSMAN İŞMEN, ADELE HAKKINDA KONUŞTU!..

AHMET KAYA’NIN KIZI MELİS KAYA VE ARANJÖRLÜĞÜNÜ YAPAN OSMAN İŞMEN, ADELE HAKKINDA KONUŞTU!..

AHMET KAYA’NIN KIZI MELİS KAYA VE ARANJÖRLÜĞÜNÜ YAPAN OSMAN İŞMEN, ADELE HAKKINDA KONUŞTU!..

Ahmet Kaya'nın aranjörü Osman İşmen'den Adele yorumu

Michael Kuyucu’nun TRT FM’deki programına katılan Osman İşmen, Ahmet Kaya’nın iki albümü hariç kariyerinde ürettiği tüm albümlerinde kendisinin aranjörlük yaptığını söyledi. İşmen, Adele’nin çalıntı olduğu iddia edilen Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Acılara Tutunmak” adlı şarkısını düzenleyen ilk aranjör olarak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Osman İşmen'in açıklamaları:

“Ahmet Kaya albüm yapacağımız zaman bana gelirdi, şarkısını getirirdi, ağzından mırıldanırdı ya da bağlaması ile çalardı. Onu hemen kaydederdim, sonra stüdyo kayıtlarına başlar tüm şarkının aranjmanını yapardık. “Acılara Tutunmak” adlı şarkıyı da bu şekilde hazırladık Ahmet’le. Bu problemli şarkının iki açıdan incelenmesi lazım bana göre. Önce, müzikal açıdan şarkıyı incelersek, dünyada bu tip şarkı çok vardır diye düşünebiliriz. Bu bir kalıptır, marş armonik dediğimiz belli bir armonik kalıptır.

Fakat işin teknik kısmına gelince: Ahmet’in şarkısının nakarat ve intro kısmı , Adele tarafından kullanılan şarkının A bölümü aynen alınmıştır. Ben yıllardır mahkemelerde bilirkişi olarak görev alıyorum, bana bu şarkı gelse aynen nakarat kısmı parçanın A kısmı olarak birebir kullanılmıştır derim kesinlikle bundan vazgeçmem”

Ahmet Kaya’nın kızı Melis Kaya’da çıkan haberlerle ilgili; “iddialar araştırılıyor” dedi. İki şarkı arasında melodik benzerliklerin olduğunun altını çizen Kaya, “Müzik uzmanları ve avukatlar konuyla ilgileniyor. Şu an için kimseyi ‘eser hırsızlığı’ ile suçlayamayız, bu hiç adil olmaz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERADELE  AHMET KAYA  MELİS KAYA  OSMAN İŞMEN