UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEB ŞIRNAK'IN SİLOPİ VE CİZRE İLÇELERİNDEKİ ÖĞRETMENLERE İZİN VERDİ!..

MEB ŞIRNAK'IN SİLOPİ VE CİZRE İLÇELERİNDEKİ ÖĞRETMENLERE İZİN VERDİ!..

MEB ŞIRNAK'IN SİLOPİ VE CİZRE İLÇELERİNDEKİ ÖĞRETMENLERE İZİN VERDİ!..

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden korkan halk ilçeyi terk etmeye başlarken, öğretmenler de memleketlerine gönderildi.

Cizre'de hendek, barikat ve patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden endişe duyan ilçede görev yapan öğretmenler memleketlerine gönderilirken, evleri hendeklerin olduğu mahallelerde bulunan vatandaşlar da ilçeyi terk etmeye başladı. Öğretmenlerin memleketlerine gitmeleri yönünde talimat verilmesiyle eğitimciler ilçeyi terk etmek için otogara gitti. Ancak eli silahlı yüzleri maskeli PKK'lılar otobüslerin otogardan çıkışına izin vermeyince öğretmenler ilçeyi yürüyerek terk etti.

Öğretmenlerin ilçeyi terk ettiğini duyan Cizreliler de sokağa çıkma yasağının ilan edileceği endişesi ve korkusuyla her şeylerini geride bırakarak yürüyerek ilçeyi terk etmeye başladı. Vatandaşlar yağışlı havaya rağmen çocuklarını alarak ilçeden ayrıldı. PKK'lılar ilçenin birçok noktasında araçları durarak kontak anahtarlarını alıp yolları ulaşıma kapattı.

HALK MARKETLERE AKIN ETTİ

Öte yandan, sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden önce halk marketlere akın etti. Yasaktan önce Cizre halkı, yiyecek içecek stoğu için marketlerden alışveriş yaptı. Reyonların boşaldığı market kasalarında uzun kuyruklar oluştu. İhtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, koşarak evlerine gitti. Alışveriş için koşturan vatandaşların büyük tedirginlik yaşadığı görüldü.

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞIRNAK  ÖĞRETMEN  İZİN