UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BEYOĞLU'NUN EN ESKİ DÜKKANI NEDEN KAPANIYOR?

BEYOĞLU'NUN EN ESKİ DÜKKANI NEDEN KAPANIYOR?

BEYOĞLU'NUN EN ESKİ DÜKKANI NEDEN KAPANIYOR?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaklaşık 90 yıldır hizmet veren ve 6-7 Eylül olayları gibi bir çok tarihi olaya tanıklık eden Beyoğlu'nun en eski dükkanı Kelebek Korse, 10 bin liralık kira bedelini ödeyemediği için 15 Aralık'ta kapanıyor.

İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanı ve tarihi dekoru ile simge olan Kelebek Korse mağazası, dükkan sahibinin açtığı davalar ve yüksek kira bedeli sonucu kapanıyor. Dükkanın 6-7 Eylül gibi birçok tarihi olaya tanıklık ettiğini belirten mağaza sahibi İlya Avramoğlu, dükkanın kapanmaması için mücadele ettiklerini ama başarılı olamadıklarını söyledi. 90 senedir hizmet verdiklerini belirten Avramoğlu, 'Beyoğlu'nun en eski dükkanı. Kuruluşumuz Terkos pasajı 1920'li yıllar. Bu dükkanda 1936 yılından beri yaklaşık 90 senedir hizmet vermekteyiz. Bu dükkan müze gibi bir dükkan. Bir çok tarihi olaylara tanıklık etti. 6-7 Eylül olayları gibi bir çok tarihi yaşadı. Bir dönemin alışveriş kültürünü simgeleyen İstiklal Caddesi'nin geçmişini günümüze taşıyan son dükkandır. Kapanmaması için ciddi anlamda mücadele verdik. Ama maalesef başarılı olamadık. 15 Aralık'ta İstiklal Caddesi'ne veda ediyoruz. Hem tahliye yasası, hem kira tespit yasası ikisiyle beraber mahkeme olarak bize uygulanması ve haciz sıkıntısı zaten işimizden atıyorlar birde evimizden atılma riski kapatmamıza sebep oldu. Elveda Beyoğlu. Elveda İstiklal Caddesi.' şeklinde konuştu.

10 bin lira kira istediklerini belirten İlya Avramoğlu, 'Ben 3 bin 500 lira kira bedeli ödüyorum 10 bin lira istiyorlar. Stopaj ile beraraber 12 bin 500 lira.. Mahkeme masrafları vekil ücretleri baya bir ciddi rakamı buluyor. 150 – 200 bin lira gibi bir rakamı buluyor. Geçmişe ve geleceğe yönelik uygulandığı zaman bunlardan kurtulmak için gidiyoruz. Başka bir yerde dükkan açmaya çalışacağız ama kolay değil. İstanbul şartlarında yeniden dükkan açmak çok zor. Tabi işimizi sürdürmeye çalışacağız bizim bir müşteri potansiyelimiz var. Tutunma mücadelesi vereceğiz. Kelebek Korse mağazası hem tarihi bir mağaza hemde bir ekmek kapısı.' diye konuştu.

Mal sahibine 5- 6 bin lira kira önerdiğini fakat cevap verilmediğini belirten Avramoğlu, 'Vahşi kapitalizmin bugün uyguladığı yasalar bizim belimizi büktü. Devam etme şansımız çok az. Öyle yasalar var ki şuanda ayakta tutunmak çok zor. Sadece büyüklerin yaşadığı bir dünya. Az paralı az sermayeli insanların tutunması gerçekten çok zor. Tarihimizi de kaybetmek üzereyiz. İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanı kapanıyor. Ben önermiştim 5 – 6 bin lira bir rakam ödeyebileceğimi ona cevap bile vermediler. Veda ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri de, Kelebek Korse mağazası önünde dayanışma eylemi düzenledi. Mağaza önünden geçen vatandaşlar da Kelebek Korse'nin kapanmaması için imza kampanyasına destek verdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBEYOĞLU  DÜKKAN