UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İRAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ! DOĞALGAZ AKIŞI NEDEN AZALDI?

İRAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ! DOĞALGAZ AKIŞI NEDEN AZALDI?

İRAN’DAN AÇIKLAMA GELDİ! DOĞALGAZ AKIŞI NEDEN AZALDI?

İran'dan alınan doğalgaz miktarında 8 Aralık'ta saat 02.00 itibarıyla yüzde 50 azalma olduğu bildirildi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, azalmanın artan talep ve teknik sebepten kaynaklandığı kaydedildi.

İran Milli Gaz Şirketi ise, İran’ın Türkiye’ye ihraç ettiği doğalgazı kısmadığını Türkiye’den kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle kısa süreliğine gaz akışında düşüş yaşandığını kaydetti.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, İran'dan Türkiye'ye getirilen doğalgazın teslim basıncının 8 Aralık'ta saat 02.00 itibarıyla kontrat değerinin altına düştüğü için doğalgaz miktarında yarı yarıya azalma olduğu belirtildi.

 İranlı yetkililerle görüşme yapıldığı belirtilen açıklamada, durumun çetin kış şartları nedeniyle İran'ın artan doğalgaz tüketimi ve teknik sebeplerden dolayı oluştuğu ve bu ülkenin en kısa sürede normal gaz sevkıyatı için gerekli çalışmaları gerçekleştirdiği kaydedildi.

İran: Gazı kesmedik

İran Milli Gaz Şirketi, İran’ın Türkiye’ye ihraç ettiği doğalgazı kısmadığını Türkiye’den kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle kısa süreliğine gaz akışında düşüş yaşandığını kaydetti.

Milli Gaz Şirketi yetkililerinden Menuçehr Tahiri, yarı resmi Mehr ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’deki gaz alım tesislerindeki turbo kompresörlerin birinde pazartesi saat 16’da meydana gelen arıza nedeniyle İran’dan Türkiye’ye ihraç edilen doğalgaz miktarında düşüş yaşandığını kaydetti.

Teknik arızanın şu an Türk tarafınca giderildiğini söyleyen yetkili, doğalgaz akışının günlük 30 milyon metreküp olan normal seviyesine geri döndüğünü ifade etti.

İran, Rusya'nın ardından Türkiye'nin ikinci doğalgaz tedarikçi konumunda bulunuyor. Rus jetinin 24 Kasım'da Suriye sınırında düşürülmesinin ardından bazı endişeler gündeme getirilse de Rusya'dan gaz akışı sorunsuz şekilde devam ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERiran  doğalgaz