UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALMANYA’DA VİZYONA GİREN “SİVAS”A ALMAN BASININDAN BÜYÜK ÖVGÜ!..

ALMANYA’DA VİZYONA GİREN “SİVAS”A ALMAN BASININDAN BÜYÜK ÖVGÜ!..

ALMANYA’DA VİZYONA GİREN “SİVAS”A ALMAN BASININDAN BÜYÜK ÖVGÜ!..

Kaan Müjdeci’nin, başarılarını katlayarak ve ödüllerine yenilerini katarak yolcuğuna devam eden ilk filmi “Sivas”; Almanya’da 15 sinemada gösterimde! 11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan film; Almanya’nın önde gelen gazetelerinden ve eleştirmenlerden oldukça önemli yorumlar alıyor.

Dünyanın farklı festivallerinde büyük övgüler alan ve ödüller kazanan “Sivas”; Berlin’de gerçekleşen galasının ardından, geçtiğimiz hafta Almanya’da 15 salonda gösterime girdi. İlk filminde yakaladığı başarıyla sinema dünyasında adından sıkça söz ettiren Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği “Sivas”; Almanya’da da büyük övgüler alıyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung Kültür Eki’nde Dietmar Dath’ın “Öfkeli güzelliğin ısırığı: Buz gibi bulutları nefes veren bir manzara, bir çocuk, bir köpek ve acımasız yetişkin dünyası. Müjdeci’nin filmi ‘Sivas’ bir sinema mucizesi” şeklinde yorumladığı “Sivas” için; Berliner Zeitung Kültür Eki’nde Susanne Lenz “Lassie bir rüya, ‘Sivas’ ise gerçeklik” diyor. Tip Berlin, Hamburger Abendblatt gibi gazete ve dergilerin yanı sıra; RBB TV, RBB Radyosu, Deutschland Radio Kultur, Radio Eins, Funkhauseuropa Köln Radyosu ve Metropol FM gibi mecralar da “Sivas”la ilgili röportaj ve haberlere geniş yer veriyor. SWR Kültür’de Rüdiger Suchsland’ın “Yetişkinliğin acımasızlığına karşı duruş” şeklinde yorumladığı “Sivas” aynı zamanda ARTE Cinema kanalının da bu haftaki seçkisinde yer alıyor.

88. Akademi Ödülleri’nde (Oscar) “En İyi Yabancı Film” dalında Türkiye’nin adayı olan “Sivas”; başvurusunun kabul edildiği 73. Altın Küre Ödülleri adaylarının açıklanması için de gün sayıyor.

“SİVAS” HAKKINDA

“Sivas” ile 71. Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Kaan Müjdeci; ilk uzun metrajlı filmiyle festivalin ana yarışma bölümüne seçilen ve ödül kazanan ilk Türkiyeli yönetmen olarak büyük bir başarıya imza attı. Filmin minik başrol oyuncusu Doğan İzci de, festivali takip eden uluslararası 15 sinema yazarının oluşturduğu jüri tarafından Premio Bastio D’Oro 2014 – En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Film 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden de 3 ödülle döndü. Festivalde, En İyi Kurgu Ödülü’nü “Sivas” filmiyle Yorgos Mavropsaridis kazandı. Aynı zamanda, Jüri Özel Ödülü’nü alan iki filmden biri olan “Sivas”ın oyuncusu Doğan İzci de, Behlül Dal Özel Ödülü’nü paylaşan isimlerden biri oldu. “Sivas”, 8. Abu Dhabi Film Festivali’nde ise “En İyi Senaryo Ödülü”nü kazanırken, İzci “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görüldü. İzci ayrıca; 26 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenen Asian World Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

“Sivas”ın başrollerinde; Doğan İzci ve Çakır yer alıyor. Ana oyuncuların neredeyse tamamının, Yozgat Yerköy’de yaşayan halktan oluştuğu filmde; Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar ve Hasan Yazılıtaş’a, profesyonel oyuncular Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı eşlik ediyor.

İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Atölyesi kapsamında “1000 Volt Post Prodüksiyonu Ödülü” alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün yapım desteği ile gerçekleştirilen “Sivas”ın çekimleri, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu da Kaan Müjdeci’ye ait olan filmin; görüntü yönetmenliğini Armin Dierolf ve Martin Hogsnes Solvang, ses ve müzik yönetmenliğini ise Cevdet Erek üstlendi.

Ataerkil düzen içinde gitgide çocukluğunun masumiyetini yitirerek gücün cazibesine kapılan ve yetişkinlerin dünyasına adım atan 11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan “Sivas”; son dönemin en beğenilen filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Senaryo ve yönetmenlik açısından son yılların en iyi “ilk film”lerinden biri olarak da değerlendirilen “Sivas”; gerçekçi diyalogları ve oyuncuların performanslarıyla da büyük beğeni topluyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSİVAS  FİLM  KAAN MÜJDECİ