UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

THE ROYAL PHİLHARMONİC ORCHESTRA YORUMUYLA SEZEN AKSU BESTELERİ!..

THE ROYAL PHİLHARMONİC ORCHESTRA YORUMUYLA SEZEN AKSU BESTELERİ!..

THE ROYAL PHİLHARMONİC ORCHESTRA YORUMUYLA SEZEN AKSU BESTELERİ!..

Dünyaca ünlü The Royal Philharmonic Orchestra, Sezen Aksu’nun eserlerini seslendirecek. Unutulmaz eserler ünlü aranjör Erdal Kızılçay’ın 1,5 yıllık çalışmasının ardından yepyeni düzenlemeleriyle ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Orkestra şefliğini ise dünyanın en önemli orkestra şeflerinden Marcello Rota üstlenecek.

Sezen Aksu da izleyici olarak katılacağı gecede ilk defa kendi bestelerini The Royal Philharmonic Orchestra icrasıyla dinleyecek.

Polimeks Holding’in 20’inci yılı için hayata geçirilen bu proje 10 Aralık gecesi Polimeks’in özel konukları için gerçekleştirilecek.

11 Aralık 21:00’da Zorlu PSM’de seyirciyle buluşacak konserin biletleri 7 Eylül tarihinden itibaren Biletix  üzerinden temin edilebilir.

Sezen Aksu

Yorumculuğu dışında, sürekli üreten ve ülkesindeki müziği eserleriyle, desteklediği sanatçılarla ve müziğe kazandırdıkları ile büyüten bir müzisyen olarak öne çıkar.

600’den fazla söz ve bestesi, 40 yıl içinde farklı düzenlemelerle binlerle ifade edilecek sayılarda, yeni versiyonları ile farklı dönemlerde yayınlandı. Eserleri 200’e yakın farklı sanatçı tarafından seslendirildi. Bugün Türkiye’de önemli yerlere gelmiş 10’dan fazla sanatçının ilk büyük çıkışlarına olanak tanıyan prodüksiyonlarını üstlendi; çok sayıda sanatçının tanınmasına ve kariyerine şarkılarıyla destek verdi.  Birçok şarkısı başta İngilizce olmak üzere farklı dillere çevrilerek, 20’ye yakın yabancı sanatçı tarafından seslendirildi. “Kiss Kiss” isimli şarkısı Avrupa ve Amerika’da listelere girerek, İngiltere’de çok uzun süre birinci sırada kaldı.

Albümleri toplamda 20 milyonun üzerinde sattı. Şarkıları Spotify, Youtube, iTunes gibi dijital platformlarda tüm dünya dinleyicisi ile buluştu. Resmi kayıtlara göre dünya genelinde Youtube üzerinden 850 milyon’dan fazla görüntülenen şarkılarının, resmi olmayan ve hayranlarınca yapılan yüklemeler de sayılacak olsa, 1 milyardan fazla insana ulaştığı rahatlıkla söylenebilir.

The Royal Philharmonic Orchestra

Sir Thomas Beecham tarafından 1946 yılında kurulan The Royal Philharmonic Orchestra, İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından desteklenen bir orkestradır. The Royal Philharmonic Orchestra, klasik müzik dışında pop, rock müzik  türlerinde çalışmalar yaptı. Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde de yer aldılar. ‘Royal Orchestra and Kings of Rock’ adı altında Moskova’da 2011’de Sting, Queen gibi ünlü isimlerle sahne aldılar.

Marcello Rota - Orkestra Şefi

Marcello Rota, Concertgebouw, Royal Albert Hall, Berliner Philharmonie, Teatro dell'Opera di Roma gibi Avrupa’nın bir çok prestijli konser salonlarında orkestra şefliği yaptı. Bunun yanı sıra dünyanın dört bir yanında Sidney Senfoni Orkestrası, Sanghay Senfoni Orkestrası, ve Pekin Senfoni Orkestrası, Brezilya Senfoni Orkestrası, New Jersey Senfoni Orkestrası, Moskova Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestraları yöneten Marcello, Andrea Bocelli, Mstislav Rostropovic, Jean Pierre Rampal, Sitkovetsky, Baumann, Tiziana Fabbricini, Katia Ricciarelli, Mariella Devia, Leo Nucci gibi dünyaca bilinen solistlerin şefliğini yaptı.

Erdal Kızılçay – Orkestrasyon

Dünyanın en iyi bas gitaristleri arasında gösterilen Erdal Kızılçay, 14 yaşında Turhan Eteke Orkestrası’nda çalmaya başlayarak profesyonel müzik yaşantısına adım attı. Konservatuar eğitiminin ardından 19 yaşında Swiss Jazz School’a gitti ve kendi stüdyosunu kurdu. Keman, viyola, piyano, trombon, trompet, flüt, saksafon gibi birçok enstrümanı çalan Kızılçay, David Bowie, Tine Turner, Freddie Mercury, Iggy Pop, Roger Waters, Jacques Dutronc, Andreas Vollenweider gibi dünyaca ünlü sanatçıların çalışmalarında aranjör, besteci ve müzisyen olarak yer aldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13