UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KIŞ AYININ GELMESİ İLE GRİP OLMA RİSKİMİZ ARTTI! GRİPTEN KORUNMAK İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLDİ!..

KIŞ AYININ GELMESİ İLE GRİP OLMA RİSKİMİZ ARTTI! GRİPTEN KORUNMAK İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLDİ!..

KIŞ AYININ GELMESİ İLE GRİP OLMA RİSKİMİZ ARTTI! GRİPTEN KORUNMAK İÇİN YENİ BİR YÖNTEM GELİŞTİRİLDİ!..

Grip sezonu açıldı. Hastalıkları kontrol ve önleme merkezinin (CDC ) raporuna göre insanların soğuk algınlığı ve gribe en çok yakalandığı dönem Aralık ve Mart ayları arası.

Grip aşısı yaptırmak gibi önlemler alsak da neredeyse hepimiz bu kış gribe yakalanacağız. Neyse ki gribe yakalanınca yapacak birçok alternatif çare var.

Vücuttaki kan dolaşımını arttırmanın çok basit yolları bulunuyor. Kan dolaşımı artınca soğuğa karşı direnç artıyor ve iyileşme daha da hızlanıyor. Bol bol dinlenmenin ve bol sıvı içmenin gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki ya yatağa ıslak çorapla girmenin mucize etkisinden haberiniz var mıydı? İşte griple başa çıkmanın ve en kısa sürede iyileşmenin yolları:

Burnu tuzlu su ile temizleyin

Burna tuzlu su çekip, yıkamak burun tıkanıklığının hafifletilmesi ve bakterilerle savaşta en etkili ve basit yollardan biri.  WebMD’ye göre 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karbonat çeyrek litre ılık suya karıştırılmalı. Daha sonra bu karışımı ucu delik bir kap yardımıyla burnun içine çekin.  Sağ burun deliğine uyguluyorsanız, sol burun deliğinizi kapatın. Sonra karışımın burnunuzdan boşalmasını bekleyin. Her burun deliği için iki-üç kez tekrarlayın.

Gargara yapın

Birçoğumuz, gargara yapmanın bakterilerle savaşma, mukusu ve boğazı rahatlatmak için yararlı olduğunu duymuşuzdur. Amerika’da önleyici tıp üzerine yazılan bir makalede (NCBI) 60 gün boyunca, günde 3 kere suyla gargara yapmak enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösteriyor.

Islak çorapla uyuyun!

Kulağa garip gelebilir ama yatağa ıslak çorapla girmek grip semptomlarını hafifletiyor. Best Health’te yayınlanan makaleye göre bu yöntem ayaklardaki kan akışını hızlandırdığından gribe karşı etkili.

Peki bu yöntemi nasıl uygulayacaksınız?

Önce ayağınızı sıcak suya sokun. İnce bir çift pamuklu çorabı soğuk suya batırın. Uyurken bu çorapları ayağınıza giyin. Islak çorapların üzerine de bir çift kuru yün çorap giyin. Sabaha kadar ıslak çoraplar ısınıp kuruyacak ve siz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

Sinüslere karşı dondurulmuş bezelye

Bu yöntem de biraz tuhaf gelebilir ama soğuk ya da sıcak uygulamanın sinüsleri açmada oldukça etkili olduğu söyleniyor. WebMD’ye göre bir paket dondurulmuş bezelyeyi soğuk kompres olarak kullanabilirsiniz.

Burnunuzun altına hafifçe vurun

Mentollü merhemi hafifçe burnun altına vurarak sürerseniz, solunum yollarının açılmasına yardımcı olacaktır.

Yatarken başınız yüksekte olsun

Eğer yastıksız ya da alçak yastıkta yatmaya alışmış biriyseniz bu fikir pek hoşunuza gitmeyebilir ama bu yöntem burun kanallarının açılmasında oldukça etkili.

Gribe karşı beslenmeye dikkat etmek, C vitaminin eksik etmemek de önemli. Soğuk algınlığı ilk belirtilerini göstermeye başladığı andan itibaren beyaz gıdalardan uzak durun. Şeker, süt, peynir, tatlılar ve sodadan bahsediyoruz. Çünkü bu gıdalar vücudun bağışıklık sisteminin vanasını kapatır ve iyileşmemizi yavaşlatır. Bu basit yöntemlerle bu kış gribin etkilerini en aza indirmek mümkün! Şimdi geriye kışın tadını çıkarmak kaldı...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGRİP  KORUNMANIN YOLLARI