UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ!..

SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ!..

SURİYE SINIRINDA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ!..

Suriye sınırına bir savaş uçağı düştü. Katar merkezli El Cezire televizyonu savaş uçağının Rus savaş uçağı olduğunu ileri sürdü. Daha sonrasında askeri kaynaklar düşürülen savaş uçağının angajman kuralları kapsamında Türk jetleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı

Türk hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağı, Hatay’ın Yayla Dağı ilçesinin karşısındaki Yamadır köyü yakınlarında düşürüldü. Reuters'a bilgi veren Türk bir askeri yetkili, uçağın Türk F16'ları tarafından vurulduğunu söyledi. Ancak yetkili, düşürülmeden önce uyarılan uçağın, hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

TÜRKMENDAĞI BÖLGESİNE DÜŞTÜ

Türk jetleri tarafından vurulan savaş uçağı son günlerde sıcak çatışmaların  yaşandığı Türkmendağı bölgesine düştü. Cephedeki Türkmen kaynakları, sınırımıza çok yakın olan Suriye’ nin Yamadi köyünde kurulu çadırların üzerine uçak düştüğünü pilotların paraşütle süzüldüğünü gördüklerini söyledi. Ardından sınırda düşürülen savaş uçağının görüntüleri yayınlandı. Türk jetleri tarafından düşürülen savaş uçağının Türkmendağı bölgesine düştüğü belirlendi.

DÜŞÜRÜLEN UÇAK  SU-24 TİPİ RUS UÇAĞI

Düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi. Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.

1 PİLOT TÜRKMENLER'İN ELİNDE

ASKERİ YETKİLİLER AÇIKLADI

Askeri kaynaklar tarafından verilen bilgiye göre, Sınır ihlali yapan bir uçağın, Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtildi.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'ndan bilgi aldı Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioglu ile görüşerek bilgi aldı. Başbakan Davutoğlu'nun talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacak.

PİLOTLARI ALMAYA GELEN HELİKOPTERLER ALANA İNEMEDİ

Türk jetleri tarafından Suriye sınırında düşürülen savaş uçağının 2 pilotunun paraşütle atlamasından sonra bölgeye 2 helikopter geldi. Pilotları almak isteyen helikopterle bölgedeki Türkmen birlikler arasında çatışma çıktı. Helikopterler, pilotları alamıyor.

DONALD TUSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Rus uçağının Suriye’de düşürülmesinin ardından, taraflara soğukkanlı olmaları çağrısı yaptı.




Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsınır  suriye  uçak