UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANDROID KULLANICILARI DİKKAT! TEHLİKELİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ, TEMİZLEMESİ DE İMKANSIZ!..

ANDROID KULLANICILARI DİKKAT! TEHLİKELİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ, TEMİZLEMESİ DE İMKANSIZ!..

ANDROID KULLANICILARI DİKKAT! TEHLİKELİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ, TEMİZLEMESİ DE İMKANSIZ!..

Android platformunda yeni bir virüs keşfedildi. Bu virüsten kurtulmanın ise tek bir yolu var.            

Bildiğiniz üzere Android işletim sistemi özgür yapısıyla kullanıcılarına ciddi anlamda kolaylıklar sağlıyor. Ancak sistemin bu yapısı beraberinde bir takım sorunlar da getiriyor. Mesela güvenlik gibi. Güvenlik anlamında bazı açık kapılar bırakan Android, kötü niyetli siber korsanların da bir numaralı hedefi oluyor. Bu anlamda son olarak Android platformunu tehdit eden yeni bir zararlı yazılım keşfedildi.

Bir güvenlik şirketi olan Lookout Security tarafından keşfedilen bu virüsün henüz bir ismi yok. Google Play dışındaki üçüncü parti uygulama mağazalarından bulaşan bu virüs, şimdiye kadar 20.000'den fazla uygulamada saptanmış durumda. Yani üçüncü parti bir uygulama mağazasından Android telefonunuza uygulama indirirken iki kere düşünmenizde fayda var.

Öte yandan bu virüs Android cihazınıza girdikten sonra, ilk başlarda kendini belli etmese de sonradan telefonun sistem dosyalarına zarar vermeye başlıyor. Bununla beraber cihazda takılmalar ve yavaşlamalar da oluyor. İşin kötü tarafı ise güvenlik şirketinin belirttiğine göre, bu virüsü temizlemenin bir yolu yok. Lookout, virüsten kurtulmak isteyen kullanıcılara Android ROM'unu yeniden kurmayı tavsiye ediyor. Ancak bu şekilde virüsten kurtulabiliniyor.

Şu an için ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerde yayılan bu virüsün ilerleyen dönemde diğer ülkelerde de görülebileceği söyleniyor.  

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAndroid