UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EN DONANIMLI VE EN PERFORMANSLI MODEL OLAN iPHONE 6S PLUS MODELİNİN, DİĞER iPHONE’LARDAN İYİ OLDU ÖZELLİKLERİ NELER?..

EN DONANIMLI VE EN PERFORMANSLI MODEL OLAN iPHONE 6S PLUS MODELİNİN, DİĞER iPHONE’LARDAN İYİ OLDU ÖZELLİKLERİ NELER?..

EN DONANIMLI VE EN PERFORMANSLI MODEL OLAN iPHONE 6S PLUS MODELİNİN, DİĞER iPHONE’LARDAN İYİ OLDU ÖZELLİKLERİ NELER?..

iPhone 6s Plus neden en iyi iPhone?

En donanımlı ve en performanslı model olan iPhone 6s Plus modelinin, diğer iPhone’lardan iyi olduğu özellikleri sizler için sıraladık. Yeni bir iPhone almayı düşünüyorsanız, sizi galerimize bekliyoruz.

Yeni bir iPhone almayı düşünen takipçilerimiz için, şimdiye kadar piyasaya çıkmış en iyi iPhone modelini, diğerlerinden ayıran özellikleri sıraladık. İlerleyen sayfalarda iPhone 6s Plus modelini, diğer iPhone modellerinden ayıran özellikleri bulabilirsiniz.

Pil ömrü

iPhone 6s Plus’ı diğer iPhone modellerinden ayıran en önemli farklardan biri pil ömrü. Yapılan işkence testlerinde iPhone 6s Plus, 2750 mAh kapasiteli piliyle 9 saat 11 dakika boyunca çalışabiliyor. Bu rakam bir önceki iPhone 6 Plus modelinde 6 saat 32 dakika olarak karşımıza çıkmıştı. Dolayısıyla pil ömrü konusunda şimdiye kadar duyurulmuş en iyi iPhone, iPhone 6s Plus oluyor.

Apple A9 işlemci

Apple, kendi yongalarını A serisi olarak isimlendiriyor. Apple tarafının en güncel mobil işlemcisi Apple A9 olarak adlandırılıyor. Bu işlemci gerek işlem gerekse grafik gücü bakımından şimdiye kadar duyurulmuş en performanslı ve verimli işlemci. İlk iPhone modeli kıyasla işlemci gücünde 70 kat, grafik işlem gücünde ise 90 kat artış yaşandığını görüyoruz. iPhone 6s Plus modelinin 1080p çözünürlüğe sahip ekranıyla bu işlemci oldukça performanslı çalışabiliyor. Bir önceki iPhone modeline göre tam 2 kat performans farkı söz konusu.

7000 serisi gövde

iPhone 6 Plus modelinde yaşanan “kolay bükülme” krizi, iPhone 6s Plus modelinde aşıldı. Çünkü Apple, diğer rakipleri gibi, 7000 serisi alüminyum gövde kullanmaya başladı. Bu gövde, yaklaşık 6 kat daha fazla dayanıklılık vaad ediyor. Telefonun çok daha sağlam olduğu, yapılan işkence testlerinde de ortaya çıkıyor. Tabii ki yine bükülmesi mümkün, ancak eski modele göre bu 6 kat daha zor.

3D Touch

3D Touch özelliği, mobil sektörde şimdiye kadar duyurulan en devrimsel özellik olabilir. Basınca duyarlı dokunmatik ekran ile, telefonu çok daha etkin bir biçimde kullanabiliyorsunuz. Apple bu özelliği “dokunmatiğin üçüncü boyutu” olarak tanımlıyor. Uygulamaların içerisine girmeden sadece üstlerine basılı tutarak bile yapabileceğiniz çok sayıda işlem var. 

Yeni kamera sensörü

iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin aksine iPhone 6s Plus’ta 8 MP yerine 12 MP çözünürlüğe sahip yeni bir kamera var. Bu kamera, şimdiye kadar duyurulan tüm iPhone modellerinin kamerasından daha iyi. Ayrıca iPhone tarafında ilk kez 4K video çekimi de yine bu yeni kamera ile mümkün oluyor.

OIS desteği

OIS yani optik görüntü sabitleme özelliği, video çekerken meydana gelen titreşimlerin sönümlenmesi için gerekli özelliklerden bir tanesi. Apple tarafında bu özelliği sadece iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus modellerinde gördük. Ancak tabii ki iPhone 6s Plus modelinin kamera sensörünün daha iyi olması sebebiyle, OIS konusunda da iPhone 6s Plus modeli yine bir numara olarak karşımıza çıkıyor.

CNN TÜRK

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERiphone