UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SONUNDA BU DA OLDU! O ŞEHİRDE MANİKÜR PEDİKÜRSÜZ İNEK KALMAYACAK!..

SONUNDA BU DA OLDU! O ŞEHİRDE MANİKÜR PEDİKÜRSÜZ İNEK KALMAYACAK!..

SONUNDA BU DA OLDU! O ŞEHİRDE MANİKÜR PEDİKÜRSÜZ İNEK KALMAYACAK!..

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ilginç bir proje ile il genelindeki ineklere manikür ve pedikür yapılıyor. Manikür ve pedikürü yapılan ineklerin kendilerini daha huzurlu ve mutlu hissettiği için süt veriminin de arttığı belirtilirken, proje kapsamından çok sayıda yetiştiriciye uzmanlar tarafından ineklerin ayak ve tırnak bakım kursu verildi. Kursu başarı ile tamamlayanlara sertifika verilirken proje ile bundan sonra Aydın’da yaşayan ineklerin de daha bakımlı olmasının hedeflendiği açıklandı.

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından hibe destek almaya hak kazanan “Sığırlarda Ayak ve Tırnak Bakımı Eğitimi” projesi tamamlandı. 5 gün devam eden proje kapsamında kursiyerlere önce özellikle ineklerde ayak ve tırnak bakımının önemi anlatıldı. Ardından önce kesilmiş sığırların ayakları üzerinde eğitim amaçlı ayak ve tırnak bakımı yapıldı, arından çiftliklerde ineklerin manikür ve pedikür bakımları yapıldı. Kursu başarı ile tamamlayan yaklaşık 20 kursiyer bundan sonra hem kendi çiftliklerindeki ineklerin hem de Aydın’daki çiftliklerde bulunan ineklerin manikür ve pedikürlerini yapabilecek.

Eğitimin ve projenin sığırların sağlığı için büyük önem taşıdığını belirten Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verdi. ADSYB görevlilerinden Hediye Cerit tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından hibe destek almaya hak kazanan proje kapsamında eğitimler Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akın tarafından verildi.

Önce teorik eğitim alan kursiyerler daha sonra uygulamalı olarak ineklerin ayak ve tırnak bakımını halk arasında ise manikür ve pedikürlerinin nasıl yapılacağını öğrenip işe başladılar.   

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaydın  inek