UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MISIR'DA DÜŞEN RUS YOLCU UÇAĞININ ENKAZINA ULAŞILDI! İÇİNDEN İNSAN SESLERİ GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ!..

MISIR'DA DÜŞEN RUS YOLCU UÇAĞININ ENKAZINA ULAŞILDI! İÇİNDEN İNSAN SESLERİ GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ!..

MISIR'DA DÜŞEN RUS YOLCU UÇAĞININ ENKAZINA ULAŞILDI! İÇİNDEN İNSAN SESLERİ GELDİĞİ İDDİA EDİLDİ!..

Mısır'da düşen Rus yolcu uçağının enkazına ulaşıldı, içinden insan sesleri geldiği iddia edildi.

Mısır hava kontrol yetkilileri, sabah saatlerinde 224 kişi taşıyan ve Şarm el Şeyh - St. Petersburg seferini yapan Kolavia/Metrojet Havayolları'na ait uçak ile irtibatın kesildiğini açıkladı. Daha sonra uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğu açıklaması geldi. Ancak, Mısır Başbakanı Şerif İsmail Sina'da düştüğünü açıkladı. Düşen uçağın Airbus A321 tipi ve 18,5 yaşında olduğu öğrenildi. Uçakta, 217 yolcu, 7 mürettebat bulunuyordu. Mısırlı yetkililer, düşen uçağa ulaşıldığı açıklamasını yaptı. 100'den fazla kişinin cesedine ulaşan arama kurtarma ekipleri, uçak enkazından insan sesleri geldiğini söyledi.

Rusya'ya giden uçakla irtibatın, Şarm El Şeyh kentinden kalkışından kısa süre sonra Sina Yarımadası üzerinde kesildiği belirtildi.

Ancak dakikalar sonra Mısır hava trafiği yetkilisi Ayman el Mukaddam, uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladı. Mukaddam, " Rus havayolunun yetkilileri bize, irtibatımızın kesildiği uçağın güvende olduğu ve şu anda Türk hava sahasından geçtiği bilgisini verdi" açıklamasını yaptı.

100'den fazla cesede ulaşıldı, enkazdan insan sesleri geliyor

Öte yandan Russia Today'de yer alan haberde, uçağın Sina'da düştüğünü iddia etti. Russia Today'in haberinde, Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in uçağın düştüğünü doğruladığı belirtildi. Mısırlı yetkililer, düşen uçağa ulaşıldığı açıklamasını yaptı. 100'den fazla kişinin cesedine ulaşan arama kurtarma ekipleri, uçak enkazından insan sesleri geldiğini söyledi.

Kahire'ye inmek istedi

İddiaya göre uçağın pilotu kalkışın ardından rotasını değiştirmeyi teklif etti ve teknik sorunlardan dolayı Mısır’ın başkenti Kahire'ye iniş yapmayı talep etti. Şarm El Şeyh havalimanından yapılan açıklamada, "Uçağın kalkmasının ardından pilot bağlantıya geçti ve teknik sorunu bildirdi. Rotayı değiştirmeyi ve Kahire havalimanında iniş talep etti. Daha sonra bağlantı koptu" denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrus uçağı  mısır  sina yarım adası