UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! MISIR'DAN RUSYA’YA GİDEN 224 KİŞİYİ TAŞIYAN YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ!..

SON DAKİKA! MISIR'DAN RUSYA’YA GİDEN 224 KİŞİYİ TAŞIYAN YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ!..

SON DAKİKA! MISIR'DAN RUSYA’YA GİDEN 224 KİŞİYİ TAŞIYAN YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ!..

Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sina Yarımadası'nda Rusya'ya ait bir yolcu uçağı düştü.

Mısır'dan Rusya'ya giden 224 kişi taşıyan Rus yolcu uçağıyla Kıbrıs hava sahasında radar bağlantısı kesildi. Ancak uçağın durumuna ilişkin peş peşe farklı açıklamalar geliyor.

Mısır hava kontrol yetkilileri, 224 kişiyi taşıyan Rus Kogalymavia Havayolları'na ait yolcu uçağı ile irtibatın kesildiğini açıkladı. Mısırlı yetkililer daha sonra ise uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu duyurdu. Ancak bu açıklamadan dakikalar sonra Mısır Başbakanlığı, 'uçağın Sina Yarımadası üzerinde düştüğünü' duyurdu. Rusya'ya giden uçakla irtibatın, Şarm El Şeyh kentinden kalkışından kısa süre sonra Sina Yarımadası üzerinde kesildiği belirtildi.

Reuters'ın geçtiği bilgilere göre ise 224 kişi taşıyan Rus yolcu uçağı ile Kıbrıs hava sahasında radar bağlantısı kesildi. Bazı kaynaklar da uçakla yeniden iletişim kurulduğu yönünde bilgiler paylaşıyor. 

Ancak Mısır Başbakanı Şerif İsmail'in ofisinden yapılan açıklamada ise Rusya'ya ait uçağın düştüğü doğrulandı. Açıklamada, kazayla ilgili olarak gerekli çalışmaların yürütülmesi için kriz masası kurulduğu bildirildi.


Detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13