UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

JAMES BOND’UN İSTANBUL SEVDASININ SIRRI SONUNDA ÇÖZÜLDÜ! DETAYLAR BU HABERİN İÇİNDE!..

JAMES BOND’UN İSTANBUL SEVDASININ SIRRI SONUNDA ÇÖZÜLDÜ! DETAYLAR BU HABERİN İÇİNDE!..

JAMES BOND’UN İSTANBUL SEVDASININ SIRRI SONUNDA ÇÖZÜLDÜ! DETAYLAR BU HABERİN İÇİNDE!..

007 James Bond'un İstanbul sevdasının sırrı çözüldü. Filmin prodüktörü, 'Bond'un yaratıcısı Iam Fleming'in en sevdiği şehir İstanbul'du' dedi. İngiliz ajanı Fleming, 6-7 Eylül olaylarında ülkemizde gizli görevdeydi

James Bond serisinin son halkası Spectre (Hayalet) filminin gösterimine günler kala İngiliz gazeteleri 007'yi manşetlerine taşıdı. Daily Mail de James Bond'un favori kentlerini sıraladı. 

Seri boyunca 460 bin mil gezen 007, Londra'dan sonra en çok İstanbul'da bulundu. Serinin 24 filmi içerisinde 3 kere İstanbul'a gelen Bond'un diğer favori adresleri Venedik ve Hong Kong.

'INTERPOL' DEMİŞTİ

007'nin İstanbul sevdasını ise filmin prodüktörü Barbara Brocolli, anlattı: "James Bond'un yaratıcısı Ian Fleming'in dünyadaki en favori şehri İstanbul. Defalarca İstanbul'a giden Fleming için bu şehir, başka bir önem taşıyor." Bu arada James Bond romanlarının yazarı İngiliz Iam Fleming, 6-7 Eylül 1955 olaylarının yaşandığı sırada İstanbul'daydı. 

O dönem Interpol toplantısı için ülkemize geldiğini söyleyen Fleming'in toplantılara hiç katılmadığı ortaya çıkmıştı. Bu olaydan sonra İam Fleming'in, İngiltere Gizli Servisi MI6 ajanı olduğu söylentileri bomba etkisi yarattı.

1963 tarihli 'From Russia with Love' adlı James Bond filminde Sean Connery, Yerebatan Sarnıcı'nda dalgıçlık yaparak Sovyet Konsolosluğu'nu bulmaya çalışmıştı.

1964 yılında vefat eden Iam Fleming, 6-7 Eylül olaylarının yaşandığı dönem İstanbul'daydı.

James Bond'u yeniden canlandıran Daniel Craig, 6 Kasım'da Türkiye'de vizyona girecek filmin İngiltere'deki galasında Bond kızları Lea Seydoux ve Monica Bellucci ile böyle poz vermişti.

2012 yılında Daniel Craig'in rol aldığı James Bond filmi, Sultanahmet, Eminönü ve Kapalıçarşı'da çekildi.

Takvim

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERjames bond  istanbul