UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ OYUNCU TUBA BÜYÜKÜSTÜN İTALYA’DAKİ NAPOLİ SAN CARLO TİYATROSU’NA NEDEN DAVET EDİLDİ?

ÜNLÜ OYUNCU TUBA BÜYÜKÜSTÜN İTALYA’DAKİ NAPOLİ SAN CARLO TİYATROSU’NA NEDEN DAVET EDİLDİ?

ÜNLÜ OYUNCU TUBA BÜYÜKÜSTÜN İTALYA’DAKİ NAPOLİ SAN CARLO TİYATROSU’NA NEDEN DAVET EDİLDİ?

Tuba Büyüküstün Ferzan Özpetek'in davetlisi olarak "La Travıata"yı izlemek için Napoli'ye gidiyor.

Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in üç yıl aradan sonra

03-13 Kasım tarihlerinde Napoli San Carlo Tiyatrosu'nda yeniden sahneleyeceği "La Traviata"nın izleyicileri arasındaTuba Büyüküstün de var.

Ferzan Özpetek'in Nisan ayında çekimlerine Türkiye'de başlayacağı yeni filmi Red İstanbul'un başrolünde oynayacak olan Tuba Büyüküstün, Özpetek'in davetlisi olarak Kasım'ın ilk haftası İtalya'ya gidiyor.

İtalya'daki sanat eleştirmenlerinden, Corriere della Sera'dan Paolo Isotta'nın  "bu büyük eserin bugüne kadar karşılaştığım en dokunaklı örneği" dediği ve L'Opera'dan Sandro Compagnone'nin  "bu koşulsuz ve ikna edici bir başarı" diyerek manşete taşıdığı eserle Ferzan Özpetek, İtalyan sanatseverleri bir kez daha büyüleyecek.

FERZAN ÖZPETEK’İNLA TRAVIATA’SI ÜZERİNE

Ferzan Özpetek yönetimindeki "La Traviata" tarihsel içeriğini  Paris’in farklılıklarıyla bir  dönemine işaret eden Proust atmosferinden ilham alırken, daha gerçekçi, çökmüş ve değişime uğramış Fransız halkını, aristokraside yaşanan krizi ve burjuvazinin yükselişini hafızalarda görünen ve saklı kalmış gerçeklikleriyle ortaya koyuyor. Bizleri 900’lü yılların başlarına, Özpetek’in hayal gücünde daha ihtişamlı ve sıcak, doğu yaklaşımını içine katmış bir mimaride karşılayan ilk sahne, Osmanlı dekorasyon unsurlarının kullanımıyla devam eden bir anlatımla seyirci  ile buluşuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtuba büyüküstü