UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAŞAMINI YİTİREN 76 YAŞINDAKİ USTA OYUNCU YILMAZ KÖKSAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!..

YAŞAMINI YİTİREN 76 YAŞINDAKİ USTA OYUNCU YILMAZ KÖKSAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!..

 YAŞAMINI YİTİREN 76 YAŞINDAKİ USTA OYUNCU YILMAZ KÖKSAL, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!..

1,5 yıldır akciğer kanseri ile mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede 22 Ekim akşamı yaşamını yitiren 76 yaşındaki usta oyuncu Yılmaz Köksal, son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçı, Üsküdar’daki Şakirin Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedildi..

YILMAZ KÖKSAL KİMDİR?

1939’da Kırşehir’de doğan Yılmaz Köksal, Yeşilçam’a 1965 yılında yönetmen Tunç Başaran’ın Orhan Kemal’in eserinden uyarladığı “Murtaza” filmiyle adım attı. Köksal, uzun süre yardımcı rollerde görev aldıktan sonra 1970’te Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filmiyle büyük ün kazandı. Çok sayıda dizi ve sinema filminde rol alan Köksal, evli ve iki çocuk babasıydı.

DOSTLARI NE DEDİ

En değerli dostumu kaybettim

Cüneyt Arkın: Yılmaz, Malkoçoğlu’nun savaş arkadaşıydı. Çok güzel ata biner, düşmanın üstüne fırtına gibi giderdi. Sette herkesten çok çalışırdı. Sahne hareketliyse mekânı ona göre düzenler, yeri geldiğinde bir set işçisi gibi çalışırdı. Çok çalıştı, çok çaba harcadı. Emeğinin karşılığını da aldı, başrolde oynadı. Değerli bir sinema emekçisiydi. Türk sineması için çok büyük bir kayıp. Sanki bir düşmana hücum etmişim de, o sırada yanımdaki en değerli dostumu kaybetmişim gibi hissediyorum.

Çocuk gibi heyecanlıydı

Zafer Algöz: Yılmaz Abi’yle “Yahşi Batı” filminde çalışmıştık. 70 yaşındaydı o zaman. Çocuk gibi heyecanlı ve mutluydu. Kovboy oynayacağım diye evden kendi kovboy tabancalarını getirmişti. Çevik, atletik ve sporcu bir aktördü. Filmde at binen oyunculara binicilik dersi verilirken birdenbire kimsenin yardımı olmadan uçar gibi ata binmiş ve dörtnala kaybolmuştu ufukta. Zamanında aksiyon filmlerine geçiş yapan Cüneyt Arkın’a at binmeyi, kılıç kullanmayı, taklalar atmayı da o öğretmiş. Ama bunu bize anlatırken “Aman çocuklar aramızda kalsın, Cüneyt Abim belki yanlış anlar” diye tembih etmişti. Ölümüne çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyılmaz köksal