UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HOLLYWOOD YAPIMI BİR ÇOK FİLMİN AFİŞİNİ TASARLAYAN TÜRK TASARIMCI ‘AVATAR 2’ FİLMİNİN AFİŞİ İÇİN YAPILAN YARIŞMADA FİNALE KALDI!..

HOLLYWOOD YAPIMI BİR ÇOK FİLMİN AFİŞİNİ TASARLAYAN TÜRK TASARIMCI ‘AVATAR 2’ FİLMİNİN AFİŞİ İÇİN YAPILAN YARIŞMADA FİNALE KALDI!..

HOLLYWOOD YAPIMI BİR ÇOK FİLMİN AFİŞİNİ TASARLAYAN TÜRK TASARIMCI ‘AVATAR 2’ FİLMİNİN AFİŞİ İÇİN YAPILAN YARIŞMADA FİNALE KALDI!..

Hollywood'u tasarlayan Türk Göksan Özman

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin galasına katılımı için aldığı davetle Hollywood'a açılan kapıyı araladı

Tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu elinde bulunduran James Cameron'un yönetmenliğini üstlendiği 'Avatar' filminin 2017'de vizyona girecek ikinci serisinin afiş tasarımında finale kalan Antalyalı tasarımcı Göksan Özman, Hollywood yapımı 'Nuh', 'Yerçekimi' gibi birçok filmin ve ABD dizilerinin afiş, DVD kapağı gibi tasarımlarına imza attı.

Antalyalı tasarımcı 34 yaşındaki Göksan Özman, İstanbul'da grafik- tasarım üzerine üniversite eğitiminin ardından, Londra Open Universty'de 2 yıl sanat tarihi eğitimi aldı. Londra'da grafik- tasarım üzerine kurduğu şirketle birçok kuruma hizmet veren Göksan Özman, Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin galasına katılımı için aldığı davetle Hollywood'a açılan kapıyı araladı.

İstanbul'da Hollywood'un en gözde tasarımcılarından ve birçok film için afiş ve görsel tasarım gerçekleştiren Emrah Yücel ile tanışmasını iş hayatındaki dönüm noktası olarak nitelendiren Göksan Özman, Yücel'in daveti üzerine ABD'ye gitti. 

ABD'de yaklaşık 4 ay kaldığını aktaran Göksan Özman, İngiltere şirketi olarak bu süreçte Yücel ile bazı projeleri yapma imkanı bulduğunu söyledi.

Bu süreçte birçok Amerikan dizisinin afiş, poster, albüm, DVD kapağını tasarlama imkanı bulan Özman, "O dönemde sektörün çok dinamik olması çok etkiledi. 

Geri dönüp ikinci kez Amerika'ya ziyarette bulundum. 

Emrah Yücel'in dışında çok büyük bir Amerikan şirketi olan ve bildiğimiz bütün Hollywood filmlerinin fragmanını yapan Ignition Creative'in CEO'su Göktuğ Sarıöz ile tanıştım. 

Göktuğ Sarıöz'le de bir süre çalışma imkanımız oldu. Sonrasında kendi şirketimi oluşturma sürecine girdim. Bu vesileyle de yeni işleri doğrudan kendi üzerimden alma şansı gerçekleşti" dedi.

AFİŞLERİNİ YAPTIĞI FİLMLER

Newyork Manhattan'da kendi adıyla anonim şirket tarzı bir firma kuran Göksan Özman'ın bu süreçte afiş projelerini hazırladığı dünyaca ünlü filmler ise şöyle:

'Nuh', 'Yerçekimi', 'Yanlış Kapı', 'Vahşet Tanrısı', 'Yarının Sınırında', 'Para Avcısı', 'Taşıyıcı', '40 Gün ve 40 Gece', 'House Of Lies'.

ABD'YE FİKİR İHRACI

Avatar 2 dahil halen devam eden projeleri olduğunu belirten Göksan Özman, bu dönemde hem çalışmalarının evrim geçirdiğini, hem de yeteneklerinin daha gelişerek ekibin arttığını aktardı. 

Özman, sadece grafik-tasarım değil akıllı telefon uygulamaları, internet siteleri, Apple Watch'a destek sağlayan ve reklamcılık sektörüne entegre teknolojik altyapılara yönelik hizmetler vermeye başladıklarını da kaydetti. Avatar 2'nin finale kalan afiş tasarımının değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Özman, "Biz aslında tasarımı ve yazılımı yurtdışına, Amerika'ya ihraç ediyoruz" dedi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhollywood  tasarım