UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GRİP MEVSİMİ BAŞLADI! IHLAMUR FİYATLARI EL YAKIYOR! GRİBE YAKALANMAMAK İÇİN EN İYİ YOLLAR HANGİLERİ? İŞTE TÜM DETAYLARIYLA SİZLERLE!..

GRİP MEVSİMİ BAŞLADI! IHLAMUR FİYATLARI EL YAKIYOR! GRİBE YAKALANMAMAK İÇİN EN İYİ YOLLAR HANGİLERİ? İŞTE TÜM DETAYLARIYLA SİZLERLE!..

GRİP MEVSİMİ BAŞLADI! IHLAMUR FİYATLARI EL YAKIYOR! GRİBE YAKALANMAMAK İÇİN EN İYİ YOLLAR HANGİLERİ? İŞTE TÜM DETAYLARIYLA SİZLERLE!..

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın yolu büyük oranda doğru besinleri, doğru miktarda tüketmekten geçiyor.

Vücut direncini artıracak ve gripten koruyacak besinlere değinen Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, çikolata düşkünlerini memnun edecek bir öneride bulundu ve bitter çikolatanın gripten korunmada etkili olduğunu söyledi..

Gripten korunmada rol oynayan besinlerin özelliklerini anlatan Kandıralı, önerilerini şöyle sıraladı:

Mantar: İçerdiği selenyum ile beyaz kan hücrelerine hastalığı temizleyen sitokinlerin üretiminde yardım eder. Antimikrobiyal bir lif olan beta glukanı içerir, süper kahraman olarak görev yapan hücreleri aktive edip, enfeksiyonları yok eder.

Sarımsak: Sarımsak gibi güçlü kokuya sahip besinler içerdikleri antimikrobiyal bir kimyasal olan allisin sayesinde hastalıklarla mücadelede etkilidir. Yapılan bir çalışmada allisin suplemanı alan bireylerde % 46 oranında daha az soğuk algınlığı görülmüş ve iyileşme sürecinin daha hızlı olduğu kaydedilmiştir. Günde 2 diş sarımsak tüketimi önerilir.

Çay: Çalışmada günde beş bardak siyah çay tüketimi içerdiği tanin sayesinde 2 hafta sonunda vücudun bağışıklık sistemini 4 katına çıkardığı saptanmıştır. Çay aynı zamanda kateşin, epigallokateşin gibi serbest radikallere karşı savaşan kimyasallar içerir. Günde 1 ila 3 bardak arası siyah, yeşil veya beyaz çay için.

Yoğurt: Sindirim sistemi en büyük bağışıklık sistemi organlarından biridir. Yoğurt gibi fermente besinlerde bulunan prebiyotik ve probiyotiklerden zengin beslenerek hastalık yapan mikropları uzak tutmak gerekiyor. Günde en az 1 porsiyon tüketimi bağışıklık sistemi fonksiyonlarını arttıracaktır.

Bitter çikolata: Yüksek dozda kakao T yardımcı hücreleri destekler, enfeksiyonlara karşı savaşmak için bağışıklık sisteminin yeteneğini arttırır. Sağlıklı diyetlerde bitter çikolataya her zaman yer vardır.


Çilek: Çalışmalar güçlü bir antioksidan olan C vitamini alımının hastalık oluşumunu engellemediği ancak içerdiği C vitamini ile grip ya da soğuk algınlığının süresini ve şiddetini kısaltabildiği yönündedir. 1 su bardağı çilek günlük C vitamini ihtiyacının % 160’ını karşılar. 10 tane çilek 1 büyük boy portakaldan daha fazla C vitamini içerir, kalorisi de daha düşüktür.

Zencefil: Doğal bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olup, hafif bir yatıştırıcı etkiye sahiptir. İçerdiği bir kimyasal ile soğuk algınlığına neden olan yaygın olarak görülen rhinovirüsler ile savaşır. Çaylarda rendelenmiş taze zencefil ya da kök zencefil kullanılabilir.

Bal: Boğaz ağrılarını yumuşatıcı özelliğe sahiptir. Antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde virüs, bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlarla savaşır. Karabuğday balı en yüksek antioksidan seviyelere sahiptir.

İha

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgrip  faranjit  doğal  korunma  sağlık