UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'NİN YARIN OYNAYACAĞI İZLANDA MAÇI ÖNCESİ FATİH TERİM VE ARDA TURAN, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ!..

TÜRKİYE'NİN YARIN OYNAYACAĞI İZLANDA MAÇI ÖNCESİ FATİH TERİM VE ARDA TURAN, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ!..

TÜRKİYE'NİN YARIN OYNAYACAĞI İZLANDA MAÇI ÖNCESİ FATİH TERİM VE ARDA TURAN, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ!..

A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda ile yapacağı kritik maç öncesi Fatih Terim, Arda Turan'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak sözü alan Arda Turan şunları söyledi;

"İZLANDA'YI TEBRİK EDİYORUM"

İzlanda'yı tebrik ediyorum. Büyük bir başarıya imza attılar. Bu Avrupa Şampiyonası'nı hak ettiler. Yetenekli oyuncuları ve ve iyi takımlar.. İlk maçın telafisi vardı. Bu ise grubun son maçı ve bizim için telafisi yok. Yarın umarım her şey  bizim için güzel olur.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ülkemizin başı sağolsun. En derinden duygularla bunu hissediyoruz. Türk sanat camiasının da başı sağolsun. Levent Kırca'nın ailesine sabırlar diliyorum.

"PROFESYONEL FUTBOLCULAR HER ZAMAN KAZANMAK İÇİN OYNAR"

Profesyonel sporcular hayatta her zaman kazanmak için oynar. Kimin pozisyonu ne olursa olsun herkes ülkesinin bayrağını taşıyor. Bizim konsatrasyonumuzun daha yüksek olacağını düşünüyorum tabi ki. Umarım bunu sahaya yansıtırız.

Milli Takım adına olmamaız gereken seviyelerdeyiz. Çok heyecanlı arkadaşlarım. Umarım oraya gideriz ve o heyecanı yaşarız.

TERİM'E TEŞEKKÜR

Fatih Terim'e teşekkür ederim. Ne olursa olsun bana formayı vereceğini söyledi. Hiçbir maç oynamamama rağmen bana bu özgüveni sağladılar. Takım arkadaşlarımla konuşurken de konuşuyoruz. Kaybedebiliriz ama sonuna kadar mücadele edeceğiz, insanların bizimli gurur duyacağı bir takım izleteceğiz.

GAZETECİLERE ELEŞTİRİ

Profesyonel oyuncularız. Ne zaman yatacağımızı biliriz. Heyecanımdan dolayı uyuyamadığımı da iletmiştim (sosyal medya paylaşımı) Bizim üst seviyelere çıkmamız lazım ama gazetecilerin de üst seviyeye çıkması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir düşünce yok. Mücadele edersiniz, az sonuç sizi bir yere ulaştırır-ulaştırmaz. Kaos futbolu deniyor. Size tavsiyem dünyadaki bu maçları izleyin, maçlar nasıl yorumlanır öğrenin. Biz gerektiği şekilde, gerektiği yerlerde yapacaklarımızı biliyoruz. Bu arkadaşlarımız her şeyi hak ediyor.

Arda'nın ardından sözü alan Terim'in sözleri şu şekilde;

"İZLANDA SAYGIYI HAK EDİYOR"

İzlanda'ya tebriklerimi sunuyorum. İzlanda halkına da hayırlı olsun diyorum. Baştan sonra Çekler'den de önde olarak grubu domine ettiler. Liderlikleri hala sürüyor. Saygıyı, sevgiyi, tebriği hak ediyorlar.

Ümit ediyorum buradan bir şeyi alarak çıkarız. Arda'nın dediği gibi ipin üstünde oynadık. Hollanda'nın kazanması bizim kaybetmemiz. Olabilecek bir şey bu futbolda. Beraberlik ya da galibiyetle devam etmek istiyoruz. İspanya'nın kazanması ya da beraberlik halinde direkt gitme ihtimaliz beliriyor. Mümkünse direkt gidelim yoksa nasıl olursa gidelim. Tüm düşüncemiz bu. İnşallah bunu alırız. Yürekten inanıyoruz.

ANKARA SALDIRISI SORUSU...

Açıkçası zor  bir durum. Milli Takım başka bir parça.. Hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız. Bu çcouklarda ülkenin en önemli mesajını vermek için didiniyorlar. Böyle bir ortam içerisinde bunları duymak hiçbirimiz için sağlıklı değil. 9 yaşındaki bir çocuk bu durumlardan ölüyorsa... Veysel'i dinledim avukat olmak istiyormuş büyüyünce. İnsanın yüreği acıyor. Klişse laflardan uzak durmaya çalışıyorum. Hayat devam ediyor ama insanları empati yapmaya çağrıyorum. O zaman daha acı-batıcı oluyor. Allah göstermesin inşallah. Artık herkesin limiti bu işleri önlemek adına dolmuştur umarım. Ülkemde bir daha böyle şeyler görmek istemiyorum. Yapılacak tek şey bizim Milli Takım'da bir araya gelişimiz, beraberliğimiz... Devam etmesi lazım. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu. Allah hepimizin acısını hafifletsin, ülkemize de sağlık versin. Hollandalı gazeteciye bu konuda teşekkür ediyorum. 'Hayat devam ediyor' kelimesinden hoşlanmıyorum. Bu kelimelerden uzak durum, içimdekini söylemeye çalışıyorum.

İZLANDALI FUTBOLCULARIN ATTIĞI TWEETLER

Biz açıkçası kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar vız gelir bize. Kimse elinden geleni geri koymuyor. Koymasın da zaten. Kimin elinde ne varsa topu, tankı koysun ortaya. Allah yardımcımız olsun. Bundan sonra da bir şey kalmıyor zaten. Ne tweetler ne onlar bunlar havada kalıyor. Her şey serbest. Bakalım ne olacak. Zaten başka bir şey beklemek bu seviyeleri hiç bilmemek olur. Hepsine hazırlıklıyız. Robben'in de güzel sözleri var, onları seçelim. Akıllı insanların sözlerini daha öne alalım.

UKRAYNA-İSPANYA VE LETONYA-KAZAKİSTAN MAÇLARI...

1 puandan sonra 15 puana gelip Hollanda'nın önüne çıkmak bence müthiş bir başarı. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Arda bir şeyler söyledi ama daha sakin zamanda konuşuruz. Maça konsantre olmak zorundayız. Bu tip maçlara çıkarken ki psikoloji başka. Büyük bir iş başardılar. Demin de söylediğim gibi kritik üç nokta var. Ukrayna İspanya'yı yenemezse başka bir önemli noktayı kovalacağız. Yenersek ki maç esnasında bize haberler gelebilir. Kazakistan'ın yenmesini umuyoruz. Bunu kovalamamız lazım. Olmadı, gitmemiz lazım. Oradaki üç puan bize bun şansı getirdi. Akşamki duruma göre en yükseği kovalamaları olacak. Bu bilinçsizce davranacağımız manasına gelmiyor. İsteğim bu periyotu 6-7 maçı güzel tamamladık. Sonunu iyi bitirmek istiyoruz. Yarın burada Allah nasip ederse hep beraber sevinelim. Ülkeye bir nebze su serpeceksek, 2-3 saat elem ve kederi dağıtacaksak bundan mutlu oluruz. Konya seyircimizle beraber tüm ülkenin dualarının bizimle olduğunu biliyoruz. Yarın inşallah alnımızın akıyla çıkacağız. Takımımız bunun bilincinde ve oynadığı teknik-taktik oraganizasyonla iyi bir takım olmaya doğru gidiyoruz. Yarın yenilip Hollanda yenerse siz yine gidemiyorsunuz. Şu şartlar altında futbol oynayacak bir Milli Takım'dan bahsediyorsunuz. Eğer tarihe geçmek istiyorlarsa yarını iyi tamamlayacaklar. Müthiş bir görev yaptıklarını unutmamak lazım.

"ÇAPALAR ÇUPALAR..."

Oyunumuzda değişiklik var. Sistemimizde de küçük değişiklikler var ama felsefede değişiklik yok. Rakamlar çok fazla önemli değil, ne istediğiniz önemlidir. Bende yeni kelimelerde sıkıldım. Çapalar çupalar... Basit bir oyun futbol, aynı zamanda ciddi bir oyundur. Bir takım değişiklikler yaptık, onu oynamaya çalışıyoruz. Zaman gerekli ama bu zaman şu anda 1 mağlubiyet kredisinin olacağı noktada değil. Maçlardan sonra oyun anlayışımızı beraberce konuşacağız.

BURAK YILMAZ KONUSU VE İLK 11 TERCİHİ

Fazla oynanamaya gayret ediyoruz ama Burak gerçeği var... O da çok uğraştı ama oyuncu sağlığı bizim için en önemlisi. Bir yandan istikrar derken bir yandan da ekonomik kullanabilir miyiz? Buna bakacağız. Çok oynama yapmayacağız, ufak dokunuşlar olabilir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfatih terim  arda turan  lzlanda  maç