UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DAVUTOĞLU YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAYLARLA İLGİLİ BİR FAİLİN KİMLİĞİNE ÇOK YAKLAŞILDIĞINI ÖRGÜT BAĞLANTISI OLDUĞUNU AÇIKLADI!..

DAVUTOĞLU YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAYLARLA İLGİLİ BİR FAİLİN KİMLİĞİNE ÇOK YAKLAŞILDIĞINI ÖRGÜT BAĞLANTISI OLDUĞUNU AÇIKLADI!..

DAVUTOĞLU YAŞANAN ÜZÜCÜ OLAYLARLA İLGİLİ BİR FAİLİN KİMLİĞİNE ÇOK YAKLAŞILDIĞINI ÖRGÜT BAĞLANTISI OLDUĞUNU AÇIKLADI!..

 Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının başlıkları şöyle: Ankara'da gerçekleşen saldırı tüm halkımızı hedef alan bir saldırıdır. Bugünlerde seçimlere yönelik ifadeler kullanılmamalıdır.  Olayı her bakımdan araştırıyoruz. Değerlendirmelerimiz oldu. Bakanlar Kurulunda değerlendireceğiz neler yapacağını kararlaştıracağız. 11 Eylül gerçekleştiğinde kimse o yöntemin kullanılacağını bilmiyordu. Fransa'da karikatür krizi vardı. Terör modern ülkelerin de derdi. Dünyanın her yerinde bu tür eylemler oldu. Türkiye'nin daha geniş risk alanı var. Bu saldırılar Türkiye'yi Suriye yapmaz. Soruşturma sürüyor detaya girmiyorum. Zaaf ve ihmal nerede varsa gerekli adım atılır. Birinci aşamada yaralar sarılır. Son gereği yapılır. Miting Sıhhiye olabilir ama toplanma yerinde de gerekli tedbirler alınmalıydı. Teknik arama Gar'da da yapılmış ama insan arama miting meydanı yapılmış. Canlı bomba insanların biriktiği yerde kendini patlatır. Emniyet sizi şurada istiyorum dese bu kez de organizatörler engellemek istiyor diyebilir. Topluca miting alanına harekette risk fazladır. Acılarımız ortak, bunu ortak bilinçle karşılamalıyız. Bunu seçim yaklaşıyor nasıl istismar edileceği düşünülürse zarar verir.Ankara'daki saldırıda bu 3 örgüt potansiyel suç odağı olarak görünüyor. DEAŞ birinci öncelik olarak alındı araştırılıyor. Bunun yanı sıra PKK'nın benzer eylemlere yeltendiğini biliyoruz. DHKP-C'nin benzer planları var.


‘’Soruşturmayı açıklayamam ama 2 canlı bomba olduğu biliniyor. Bombayı nasıl getirdiklerini öngördük. 1 İsme neredeyse ulaşıldı. Örgüt bağlantısı var.’’

Güvenlik kontrolleri rutin olmayacak değişik bir yönteme geçiliyor. Rutin dışına tedbir anlamında çıktığınızda farklı engeller var hukuk devletisiniz. Ankara Garı civarında bütün bomba aramaları yapılıyor ama ne oluyor 1 kişinin üzerinden bir bomba giriyor. Ankara'daki olaydan birkaç gün önce birisi Ankara'da yakalandı. Bazen örgüt üyesi yıllarca kendini göstermeden kaybediyor. Bunlara görev veriliyor bazen. Bugün iletişim araçları çok gelişti. Emniyet kuvvetleri kadar teröristler de aynı derecede teknolojiyi iyi kullanıyor. Bazen bu örgütler birbiriyle ayrı görünse de bir örgütün elemanı başka bir örgüt için başka amaçlı kullanabilir.

Ntv

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAHMET DAVUTOĞLU  ANKARA  AÇIKLAMA