UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA'DA PATLAMA! İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE 30 KİŞİ ÖLDÜ, 126 KİŞİ YARALANDI!..

ANKARA'DA PATLAMA! İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE 30 KİŞİ ÖLDÜ, 126 KİŞİ YARALANDI!..

ANKARA'DA PATLAMA! İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMAYA GÖRE 30 KİŞİ ÖLDÜ, 126 KİŞİ YARALANDI!..

Ankara Tren Garı yakınlarında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 30 kişi öldü, 126 kişi yaralandı.

Ankara'da ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı patlama meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Ankara'da meydana gelen patlamalarda 30 vatandaşın öldüğünü, 126 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.

İKİ AYRI PATLAMA

Öğle saatlerinde çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın katılımıyla yapılacak 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında iki patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada patlama sonrası 30 kişi hayatını kaybederken 126 kişide yaralandı.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

BAŞKA BİR BOMBA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Başka bir bomba ihtimali üzerinde duran polis, Ankara Tren Garı önündeki kavşağı boşalttı. Vatandaşlar alandan uzaklaştırılıyor. Gar çevresindeki vatandaşlar, telefonlarla yakınlarını arıyor.

55 TAM DONANIMLI AMBULANS OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Ankara Tren Garı yakınlarında yaşana patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiğini ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiği ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiği bildirildi. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde uzman doktorların görevinin başında olduğu belirtilen açıklamada, "Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" denildi.  

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERANKARA  PATLAMA