UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASRIN PROJESİ HAZIR! YAPIMI UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN 'KKTC' İÇİN SU PROJESİ TAMAMLANDI!..

ASRIN PROJESİ HAZIR! YAPIMI UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN 'KKTC' İÇİN SU PROJESİ TAMAMLANDI!..

ASRIN PROJESİ HAZIR! YAPIMI UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN 'KKTC' İÇİN SU PROJESİ TAMAMLANDI!..

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye su temini projesiyle ilgili 15 - 20 gündür suyun aktarıldığını dile getirdi.

Orada arıtma tesisi olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

 "Su hazır şu anda, hatta biz Ala Köprü Barajı'ndan şu anda Geçit Köy  Barajı'nı dolduruyoruz. Arıtma tesisine su basıyoruz. Dolayısıyla bütün her şey  bitti. Hepsi hazır, uygun görülecek tarihte açılış yapılacak. Asrın projesine  muhteşem bir açılış yapacağız. Tamamen öz kaynak ve yerli mühendislerle bu işi  başardık. Türkiye bu, Türkiye'nin gücü bu. Eskiden toplu iğneyi dışardan  alıyorduk. Şimdi, biz en modern arıtma tesislerini yapıyoruz. Dünyanın en yüksek  barajlarını biz yapıyoruz. Ve çok kısa sürede iki tane baraj yaptık. Tamamen  yerli teknoloji, yerli mühendis, yerli proje. İşte biz buyuz, dünyada ilk üçe  giriyoruz, su konusunda."

"Tavsiyelerimi yazıp, bakanlığın kasasına koyacağım"

Su sıkıntısı yaşamamak için bütün projeleri 30-40 yıl sonra, hatta  ibretialem için İstanbul'da 2071 yılına kadar planlama yaptıklarını aktaran  Eroğlu, büyük düşündüklerini söyledi.

Suyu çok iyi idare ettiklerini vurgulayan Eroğlu, "Geçmişte su varken,  yağmur yağarken, bütün şehirleri susuz bırakmışlar. Su olmayan 76 ile su götüren  biziz. Modern sulamalar yapıyoruz. İlk defa modern açık kanal sisteminden, borulu  sisteme geçtik. Böylece Türkiye'de su sıkıntısı olmayacak. Allah nasip ederse  2040-2050 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak. Ama bundan sonra ne olur bilemem.  Ama tavsiyelerimi yazıp, gelecekteki bakana verilmesi için bakanlığın kasasına  koyacağım. 2040-2050 yılındaki bakanların uygulaması için" diye konuştu.

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKIBRIS  SU  PROJE  KKTC