UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZAYLILARLA İLETİŞİM KURAMAMIZIN SEBEBİ ŞİFRELENMİŞ KOZMİK DALGALAR MI?

UZAYLILARLA İLETİŞİM KURAMAMIZIN SEBEBİ ŞİFRELENMİŞ KOZMİK DALGALAR MI?

UZAYLILARLA İLETİŞİM KURAMAMIZIN SEBEBİ ŞİFRELENMİŞ KOZMİK DALGALAR MI?

Şifrelenmiş veriler kozmik mikrodalga arka plan ışımasında ayırt edilemezler.

Arka plan ışımasından ayırt edemesek de Edward Snowden'e göre uzaylıların kullandığı iletişim sinyalleri Dünya'ya ulaşabilir. Eski CIA çalışanı olan ve gizli NSA belgelerini ifşa ederek ünlenen Snowden, şifrelemenin (verileri, çözmesi çok güç olan kod dizilimleri haline getirme) uzaylılar tarafından fark edilme şansımızı azalttığını düşünüyor.

Snowden, Neil deGrasse Tyson'ın 'StarTalk' programına, geçici sığınma talebinde bulunduğu Rusya'dan bir video ile katıldı. Uzaylıların bizim yaptığımız gibi iletişimlerini şifrelemeleri halinde onları fark etmenin çok zor olacağını söyledi.

Snowden konuşmasında "Şifrelenmiş bir sinyale bakıldığında, eğer tam anlamıyla şifrelenmişse, sinyalin şifrelenmiş olduğunu söyleyebilmenin bile bir yolu yoktur." ve "Düzgünce şifrelenmiş bir sinyali olağan durumdan ayırt edemezsiniz." ifadelerine yer verdi.

Dünya dışından gelen sinyalleri yarım yüzyıldır aramaktayız fakat Snowden'a göre Dünya üzerinden açık olarak uzaya yayılan iletişim sinyallerimiz eğer gerçekten var iseler uzaylı toplumlar tarafından tekrarlanmış olabilir.  Bunun anlamı ise uzaylı toplumlardan gelen sinyalleri yakalayabilmemiz için küçük bir şansımızın olabileceğidir.

"Yani eğer uzaydaki herhangi bir uzaylı toplumunu dinlemek ve onları fark etmek istiyorsak o uygarlığın gelişme döneminde kısa bir dönem için kullandığı ilkel ve korumasız sinyallere ulaşmak zorundayız."

Belki gerçekten bir yerlerde gelişmiş bir uzaylı toplumu var fakat onları dinlemeye başladığımız tarihten çok önce iletişim sinyallerini şifrelemeye başlamışlar. Böyle bir durumda tüm bu zamana kadar farkında bile olmadan Office'in uzaylı sürümünü alıyor olabilirdik.

Yine de uzaylı müptelalarının hayal kırıklığına uğramasına gerek yok. Eğer elektronik iletişim sistemleri geliştirip şifreleyebilecek kadar ilerlemiş bir uzaylı uygarlığı var ise hiç şüphesiz kendilerine doğrudan ait olan ve şifresiz 'Biz buradayız!' sinyallerini göndermeyi de başarabilirler.

FİZİKİST

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERuzaylı  şifre  ışın  ufo  yaşam  uzay