UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PASSOLİG’İN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA ANKARA 16. TÜKETİCİ MAHKEMESİ’NDE GÖRÜLDÜ! PASSOLİG KALKIYOR MU?

PASSOLİG’İN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA ANKARA 16. TÜKETİCİ MAHKEMESİ’NDE GÖRÜLDÜ! PASSOLİG KALKIYOR MU?

PASSOLİG’İN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVA ANKARA 16. TÜKETİCİ MAHKEMESİ’NDE GÖRÜLDÜ! PASSOLİG KALKIYOR MU?

Passolig’in iptali için açılan dava Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde görüldü. Kesin karar 9 Aralık'ta verilecek.

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği’nin, Passolig uygulamasının ihtiyati tedbir kararıyla durdurulması ve iptali talebiyle açtığı davanın görülmesine bugün devam edildi. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’ndeki duruşmaya dernek temsilcileri, TFF ve Aktif Yatırım Bankası’nın avukatlarının yanı sıra CHP’den bazı milletvekilleri de katıldı.

Duruşma sonunda Anayasa mahkemesinin kararının beklenmesine ve kesin karar için dava 9 Aralık 2015 tarihinde saat 14.00’a tarihine ertelenmesi yönünde karar alındı.

Derneğin amacı Passolig uygulamasının durdurulmasını sağlamak ve taraftarların fişlenmesini engellemek.

DURUŞMADA GEÇEN KONUŞMALAR

Taraf-Der avukatının sözleri;

“Bankanın bilet satışına aracılık etmektedir. BDDK’ya göre bankanın hizmet aracılığı yapma hakkı yoktur. Nisan 2014’ten beri dava sürmektedir. Türkiye kamuoyuna passolig ciddi bir mağduriyete yol açtı. Passolig sistemi en temel insan haklarına karşı olduğu için dava açtık.

1.5 sezondur uygulanan passolig, taraftarları bir bankaya müşteri yapmaktan başka bir şey yapmadı. Passolig insanların spor hayatına katılımını engellemektedir. Özel bilgilerin sadece TFF de saklanması gerekirken bankanın insiyatifinde bulunması özel hayatın gizliliğine aykırıdır. Abd ve Avrupada temel hak tüketiciyi korumaktır. Korumayı sağlayacak olanlar da mahkemelerdir.

Birey tamamen tuttuğu takım veya izlemek istediği takımdan hizmet almalıdır. Fakat bu uygulamayla bir maç izlemek için banka müşterisi olmak zorundayız. Kart yenileme ücreti her sezon yapılmaktadır. Yenilemeyen maça giremiyor. Bu olay tüketici haklarına aykırıdır. TFF kişi özel bilgilerini bir bankaya devredemez.

“KARABORSA SANAL ORTAMA TAŞINDI”

Passolig karaborsayı sanal bir ortama taşıdı ve tüketiciyi açıkca mağdur etmektedir. Banka üçlü kart çıkardığında müşterilere kişisel veriler için bazı belgeler imzalatılmaktadır. Tedbir kararı uygulanarak passoligin iptalini talep ediyoruz. Geçen dönemde tüketici daha fazla mağdur edilmiştir. 6222 sayılı yasa sporda şiddeti azaltmamıştır. Banka kartları güvenliği sağlamaz.

“İNSANLARI TELEVİZYONA MAHKUM ETTİLER”

“Bu uygulama acilen durdurulmalıdır. 1.5 yıldır tribünlerin boş olduğu ve spor severlerin spordan soğuduğu görülmektedir. Seyirci olmadığı için şiddet olmuyor çünkü insanları televizyona mahkum ettiler. Tedbir kararı istiyoruz. Tedbir kararı verin ve tarihe geçin. Talebimiz çok net. Hakkımızı verin.”

PASSOLİG AVUKATLARININ KONUŞMALARI

“Talep edilen tedbir kararının reddini istiyoruz. Kimse zorunlu olarak üye yapılmamaktadır. 150 kişinin almadığı passoligin iptal davasıyla karşı karşıyayız. Kişisel bilgiler sadece devlet birimleri tarafından görünüyor. Uygulama sadece Süper Lig ve PTT 1. Lig’de uygulanmaktadır. Alt liglerde rant daha azdır güvenlik açığı yoktur. Bu uygulama olmasaydı yıldız transferler yapılamazdı.”

SÖZCÜ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpassolig  mahkeme  karar  dava