UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PARİS'TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU! ONUR ÖDÜLÜ BU YIL HANGİ OYUNCUNUN?

PARİS'TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU! ONUR ÖDÜLÜ BU YIL HANGİ OYUNCUNUN?

PARİS'TE TÜRK SİNEMASIYLA RANDEVU! ONUR ÖDÜLÜ BU YIL HANGİ OYUNCUNUN?

SRP İstanbul'un (Serap Engin Organizasyon), Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğini alarak gerçekleştireceği 'Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu'nun ikincisi 26-29 Kasım tarihlerinde Paris'te yapılacak.  

Küresel başarı grafiğini, üretkenliği, özgünlüğü ve dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmleriyle sürekli yükselten Türk sinemasının kapsamlı ve renkli etkinliklerinden olan Paris çıkartması, Türkiye'nin öykülerinin çeşitliliğini ve her iki toplumun paylaştığı ortak duyguların derinliğini sergilemek için hayata geçirilen, sadece sinemanın  büyüsünün değil, kültürel inceliklerin ve yaşam zevkinin de paylaşıldığı bir köprü kurmayı amaçlıyor. Farklı içerikler ve yeniliklerle bu yıl ikinci kez Fransız seyircisiyle buluşacak etkinlik, şehrin kalbinin attığı Champs Elysées Gaumont Marignan sinemasında yapılacak gala gecesiyle start alacak. 

 

TÜRKAN ŞORAY PARİS’TE FRANSIZ SİNEMASEVERLERİ SELAMLAYACAK  

'Köyde Bir Kız Sevdim' filmi ile sinemaya adım adan, Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, Randevu'nun 'Onur Konuğu" olarak Fransız sinemaseverleri selamlayacak. 26 Kasım akşamı Champs Elysées Gaumont Marignan sinemasında gerçekleştirilecek gala gecesinde sanatçıya Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edilecek.  

50 yıllık sinema kariyerinde toplam 222 filmde rol alan Türkan Şoray aynı zamanda bu sayıyla dünyanın 'En çok film çeviren başrol kadın oyuncusu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 100 yıllık Türk sinemasının 50 yılına damgasını vuran en önemli oyuncularından biri olan Türkan Şoray, 'Vesikalı Yarim' ve Türk sinemasının baş yapıtlarından biri sayılan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmi ile Fransız sinema seyircisiyle buluşacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERparis  türk sineması  festival  türkan şoray