UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'FIFA' DAN FUTBOL CAMİASINI SARSAN HABER! O İSİM ÖMÜR BOYU FUTBOLDAN MEN EDİLDİ!..

'FIFA' DAN FUTBOL CAMİASINI SARSAN HABER! O İSİM ÖMÜR BOYU FUTBOLDAN MEN EDİLDİ!..

'FIFA' DAN FUTBOL CAMİASINI SARSAN HABER! O İSİM ÖMÜR BOYU FUTBOLDAN MEN EDİLDİ!..

Eski FIFA Başkan Yardımcısı Warner, ömür boyu futboldan men cezası aldı.

FIFA'daki yolsuzluk iddialarına adı karışan ve görevini  kötüye kullandığı saptanan eski FIFA Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Jack Warner, ömür boyu futboldan men cezası aldı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA Etik Kurulu'nun bu kararı  2018 ve 2022 Dünya Kupası oylama süreci kapsamındaki soruşturma çerçevesinde  aldığı ifade edildi.

Warner'ın yasa dışı ödeme yapma, rüşvet teklifinde bulunma ve rüşvet  kabul etme gibi suçlarda önemli bir aktör olduğunun, bu nedenlerle de suçlu  bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "Warner, FIFA'da çalıştığı süreç boyunca  birçok kez görevini kötüye kullanmıştır" denildi.  

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta  düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası  kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter,  seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

Davanın iddianamesinde adı geçen FIFA yetkilileri, 1991 yılından bu  yana yapılan uluslararası futbol organizasyonlarını ve gelecek yıllarda  düzenlenecek bazı organizasyonları kirletmekle suçlanıyor.

Takvim

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfıfa  men  ceza  Jack Warner