UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLGİSAYAR KULLANMANIN YENİ PÜF NOKTALARI! VİRÜSLERE YENİK DÜŞMEYİN!..

BİLGİSAYAR KULLANMANIN YENİ PÜF NOKTALARI! VİRÜSLERE YENİK DÜŞMEYİN!..

BİLGİSAYAR KULLANMANIN YENİ PÜF NOKTALARI! VİRÜSLERE YENİK DÜŞMEYİN!..

Multimedya teknolojisiyle birlikte hayatın her alanına dokunan ve yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayar kullanımında toplumun hala bilinçsiz olduğu ortaya çıktı.

GÜVENLİKTE AÇIK

İnsanlar sosyal medyayı çok iyi kullanırken hâlâ güvenlik duvarlarında ciddi boşluk veriyorlar. Uzmanlara göre PC kullananların yarısından fazlası korsan virüs programları kullanırken, dosya yedeklemesi yapmayı bilen profesyonel ve meraklılar dışında neredeyse yok gibi. Her PC kullanıcısının bilmesi gereken 4 basit maddeyi sizler için derledik.

KISA YOLLAR ÖNEMLİ

Bir web sayfasında belirli bir kelimeyi arıyorsanız, tüm yapmanız gereken CTRL+F'e basıp, aradığınız kelimeyi yazmak. CTRL+S ile açık olan dosyayı hemen kaydedebilir, CTRL+P ile yazdırabilir, CTRL+T ile yeni sekme açabilirsiniz.

YEDEKLEME YAPMAYI UNUTMAYIN

Bir yedekleme sistemi hazırlamanız, sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Bu süre olası bir aksilikte gerekli dosyalarınızın kaybolmasını önler. Yedekleme için PC'nizle gelen araçları kullanabilir veya CrashPlan gibi bir hizmeti kullanarak dosyalarınızı çevrimiçi olarak yedekleyebilirsiniz.

ŞÜPHECİ OLUN

Virüsler, trojan'lar ve diğer saldırılar arasındaki farkları öğrenmek gerek. Bunun ardından Avast, Bitdefender gibi ücretsiz, iyi bir antivirüs yükleyerek kendinizi koruyabilirsiniz. Virüslerden korunmanın en iyi yolunun güvenilir kaynaktan gelmeyen yazılımları yüklememekten ve şüpheli şeyleri açmamaktan geçtiğini unutmayın.

ONA HER YERDEN ULAŞIN

Laptop'unuzla dışarı çıktınız, ancak önemli dosyalarınızdan biri masaüstü PC'inizde mi kaldı? Bu sorunu dropbox gibi bir hizmet yoluyla çözebileceğiniz gibi, TeamViewer gibi basit bir uygulamayla PC'nizi istediğiniz yerden kontrol edebilirsiniz.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBİLGİSAYAR  VİRÜS