UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KİMİ KLİMALI SINIFLARDA KİMİ ESKİ TEKSTİL ATÖLYESİNDE EĞİTİM ALACAK!..

KİMİ KLİMALI SINIFLARDA KİMİ ESKİ TEKSTİL ATÖLYESİNDE EĞİTİM ALACAK!..

KİMİ KLİMALI SINIFLARDA KİMİ ESKİ TEKSTİL ATÖLYESİNDE EĞİTİM ALACAK!..

Türkiye’de bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak amacıyla açılan okullar, 28 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak. Habertürk, maddi durumu iyi olmayan Suriyeli çocukların okuyacağı okul ile yüksek gelirli ailelerin çocuklarının eğitim göreceği özel okulu görüntüledi. Suriyelilerin sayısının oldukça fazla olduğu Bağcılar İlçesi’ndeki bir tekstil firması binasından okula dönüştürülen Siraç İlkokulu ve Ortaokulu da İstanbul’daki yoksul öğrencilerin eğitim göreceği okullardan biri... Okulda 1200 öğrenci öğrenim görecek. Aylık 12 bin TL kirası olan okulun masraflarının çoğu Arap dernekleri tarafından karşılanıyor. 3 gönüllü, 52 de ücretli öğretmenin yer aldığı okulun yıllık ücreti 300 TL. Bu parayı verecek durumda olmayan Suriyeli ailelerden ücret alınmıyor. Öğrenciler, 5 saat de Türkçe dersi alacak.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Okulun Türkmen asıllı müdürü Hatice Şehirli, çocuklara savaşı unutturmak istediklerini belirterek “Çocuklar en çok uçak sesinden korkuyor ama çoğu Suriye’ye dönmek istiyor. Çocukların çoğu okula 1 TL harçlıkla geliyor. Aralarında maddi destekte bulunduklarımız da var. 3 öğretmen gönüllü çalışıyor, diğer öğretmenlerimiz yaklaşık 400 dolar maaş alıyor” dedi. Fatih’teki Fatih Sultan Yetenekliler Okulu ise özel okul statüsünde. Okul müdürü Ayşa Aldibiz, sınıfların 18 kişilik olduğunu söylüyor. Okulda, mikroskoplu deney odaları, tiyatro salonu, yetenek geliştirme ve sanat çalışmalarının yapıldığı sınıfların yanı sıra 3-4 yaş grubu çocuklar için bir kreş de var. Eğitim dili Arapça olan okula öncelikle hat, resim, Arapça yazı, kimya ve edebiyat konusunda özel yetenekleri olan öğrenciler kabul ediliyor.

75 Suriyeli yetim çocuk okulda ücretsiz okutulacak. Maddi durumu düşük olan ailelerden kayıt parası olarak 100 TL alınıyor. Yıllık ücreti 1000 dolar olan okula çocuğunun kaydını yaptıran ailelere yoksul bir çocuğu okutması tavsiyesinde bulunuluyor. 250’yi aşkın öğrencinin öğrenim göreceği okulda öğretmen sayısı 50, maaşlar ise 1750 TL civarında. Okula her ay bir aile hekimi geliyor, Suriyeli çocukları muayene ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROKUL  SURİYE