UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM ADAMLARINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA! DÜNYANIN 6. EN BÜYÜK KİTLESEL YOK OLUŞ EVRESİNDEYİZ!..

BİLİM ADAMLARINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA! DÜNYANIN 6. EN BÜYÜK KİTLESEL YOK OLUŞ EVRESİNDEYİZ!..

BİLİM ADAMLARINDAN KORKUTAN AÇIKLAMA! DÜNYANIN 6. EN BÜYÜK KİTLESEL YOK OLUŞ EVRESİNDEYİZ!..

Bilimsel dergi Science Advances'da yayınlanan yeni bir araştırmaya göre hayvanlar öncesine nazaran 100 kere daha hızlı yok olmakta ve insanoğlu, soyu tükenecek olan canlılar listesinin başında geliyor. Bu altıncı kütlesel yok oluşun ana nedeni ise insanoğlunun dünya üzerindeki faaliyetleri...

Dünyada yaşayan canlıların neredeyse yarısı asrın sonuna kadar yok olabilir ve bunun en büyük nedeni insanoğlu.

BusinessHT'de yer alan habere göre altıncı kitlesel yok oluş olarak adlandırılan bu durum, 65 milyon yıl önce bir asteoridin dünyaya çarpması sonucunda dinozorların yeryüzünden yok olmasını rakip olabilecek nitelikte.

Ama bu sefer asteroidler biziz. En azından bilimsel dergi Science Advances'ta yayınlanan yeni bir araştırmanın sonucu bu yönde.

Stanford Üniversitesi'nde biyoloji profesörü ve araştırmanın yazarlarından Paul Ehrlich, araştırma sonuçlarının "şüphesiz altıncı en büyük kitlesel yok oluş sürecine girdiğimizi gösterdiğini" söylüyor ve dünya çapında yaşayan ölü konumunda bir çok tür örneklerinin bulunduğunu belirtiyor.

"BUNLARDAN BİRİ DE İNSANOĞLU OLABİLİR"

Universidad Autonoma de Mexico'da öğretim üyesi ve araştırmanın öncü yazarı Gerardo Ceballos "Eğer hayat var olmaya devam ederse, iyileşmesi birçok milyon yıl sürebilir ve türümüz bunun başlangıcında tamamen yok olabilir" diyor.

2014'de yayınladığı "The Sixth Extinction: An unnatural History" (Altıncı yok oluş: Yapay tarih) kitabıyla yine aynı konu hakkında uyaran bilim yazarı Elizabeth Kolbert, kitabı Panama'ya yaptığı bir yolculuk esnasında oradaki birçok kurbağa türünün soyounun hızlı bir şekilde tükmesi sonucunda yazmaya karar verdiğini söylüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbilim adamı  insanoğlu  insan  soy  yok oluş