UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEVENLERİ ŞOKTA! DÜNYACA ÜNLÜ ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ "AYI YOGİ" ÖLDÜ!..

SEVENLERİ ŞOKTA! DÜNYACA ÜNLÜ ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ "AYI YOGİ" ÖLDÜ!..

SEVENLERİ ŞOKTA! DÜNYACA ÜNLÜ ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ "AYI YOGİ" ÖLDÜ!..

Dünyaca ünlü çizgi film karakteri "Ayı Yogi"nin esinlenmesinde pay sahibi olan ABD'li efsane beyzbol oyuncusu Yogi Berra, hayata gözlerini yumdu.

Yogi Berra Müzesi'nden yapılan açıklamada, beyzbol tarihinin en iyi top yakalayıcıları arasında kabul edilen Berra'nın 90 yaşında vefat ettiği belirtildi.

19 YILLIK KARİYERİNDE 13 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

19 yıllık beyzbol kariyeri boyunca New York Yankees takımında oynayan ve 3 kez en değerli oyuncu (MVP) seçilen Yogi Berra, 13 kez de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

'YOGI' ADINI VERDİKLERİ İÇİN HAKARET DAVASI AÇMIŞTI

Amerikan animasyon şirketi Hanna Barbara'nın piyasaya sunduğu çizgi film karakteri "Ayı Yogi" ile isim benzerliği nedeniyle söz konusu şirkete hakaret davası açan Berra, daha sonra ise davasını geri çekmişti.

Berra, daha önce yaptığı açıklamada, bacak bacak üstüne atarak oturduğu sırada bir arkadaşının kendisini yoga yapan birisine benzettiği için "yogi" lakabını taktığını ve hoşuna gittiği için bu lakabı kullanmaya devam ettiğini söylemişti.

Ayı Yogi karakterinin en önemli özelliği beyzbolu çok sevmesiydi. Ayı Yogi'nin en yakın arkadaşı Boo-Boo, kız arkadaşı Ayı Cindy, düşmanı ise Ranger Smith...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERayı yogi  yogi berra  bezbol  vefat  ölüm