UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR DÖNEME ŞARKILARIYLA DAMGASINI VURAN EFSANE İSİM ENRİCO MACIAS YENİDEN İSTANBULLU HAYRANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!..

BİR DÖNEME ŞARKILARIYLA DAMGASINI VURAN EFSANE İSİM ENRİCO MACIAS YENİDEN İSTANBULLU HAYRANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!..

BİR DÖNEME ŞARKILARIYLA DAMGASINI VURAN EFSANE İSİM ENRİCO MACIAS YENİDEN İSTANBULLU HAYRANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!..

Zorlu Performans Sanatları Merkezi,  ‘Hoşgör Sen’, ‘Çal Çingene’, ‘Arkadaşımın Aşkısın’ gibi Türkçe’ye de çevrilen unutulmaz şarkıların sahibi  Enrico Macias’ı 18 Kasım’da hayranlarıyla buluşturuyor.

Dopdolu bir sezonla sanatseverleri karşılayan  Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 3’üncü sezonunda Lara Fabian’ın ardından bir efsaneyi daha ağırlıyor. 1960’larda başladığı müzik kariyerinde 50 yılı geride bırkan, yayınladığı yüzlerce kayıtla sesini tüm Avrupa’ya duyuran, Türk halkının da yakından tanıdığı Enrico Macias, 18 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nin konuğu oluyor.

Fransa’da başladığı müzik kariyerine 800’den fazla beste sığdırarak rekor kıran Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias’ın 50’den fazla şarkısı Ajda Pekkan, Tanju Okan, Aşkın Nur Yengi gibi isimlerin sesiyle Türkçe’ye de uyarlandı.

Türkiye onun şarkılarını yakından tanıyor

Türkiye’de ilk defa duyulmasının ardından geçen 50 yılda, Enrico Macias’ın 50’den fazla şarkısı Türkçe sözlerle, Türk sanatçılar tarafından yorumlandı. Bu şarkılar arasında en çok bilinenleri: Ajda Pekkan’ın seslendirdiği “Hoşgör Sen - On S'embrasse Et On Oublie”, Selçuk Ural, Juanito ve Gönül Yazar tarafından seslendirilen “Arkadaşımın Aşkısın - La Femme De Mon Ami”, Seyyal Taner’in seslendirdiği “Son Verdim Kalbimin İşine - Je Suis Content Pour Toi” ve “Çal Çingene – Zingarella” oldu.

Türkiye’de  60’lı yılların başında Ankara Radyosu’nda Erkan Özerman’ın “Eyfel’den Müzik” programında sanatseverlere ulaştı. 1962 yılında ise Türkiye’ye gelen ve bir günde 3 konser vererek izleyicileri kendine hayran bırakan Enrico Macias, Kasım ayında Kanada ve Amerika konserlerinden sonra, 18 Kasım akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde hayranlarına yine unutulmaz saatler yaşatacak.

Macias’ın Türkiye’de çok az bilinen bir tarafı ise onun başarılı bir sinema oyuncusu olmasıdır. Özellikle bir komedyen olarak sinemada, televizyon dizilerinde, hatta tiyatro oyunlarında özel bir yeri vardır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERenrico macıas  fransız  istanbul  konser