UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN DENİZ SEKİ'YE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI!..

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN DENİZ SEKİ'YE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI!..

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN DENİZ SEKİ'YE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI!..

İŞTE O AÇIKLAMA


Anayasa Mahkemesi Deniz Seki adına yapmış olduğumuz başvuruyu kabul edilebilir bulmuş ve kararını bugüne ait 19 Eylül 2015 tarihi Resmi Gazetede yayımlamıştır. Yüksek Mahkeme, Deniz Seki hakkında kapatlan Özel Görevli İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamasının;

1-      Kanuni hakim güvencesi ve tanık sorgulatma hakkına ilişkin iddialar yönünden açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna oybirliğiyle;

2-      Delillerin elde edilmesi ve değerlendirilmesinin adil olmadığı iddiaları yönünden açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna (Üye Serdar Özgüldürün muhalefeti ile) oyçokluğuyla;

3-      Kararı Veren Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesiyle görevli mahkemeleri kaldıran 6526 sayılı Kanunun 1. Maddesinin dördüncü fıkrasının Anayasaya aykırı olduğu yönündeki iddiaların konu bakımından yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez olduğuna oybirliğiyle;

Karar vermiş, Anayasal hakların ihlal edilmediği sonucuna varmıştır. Bu kararla iç hukuk yolları tüketilmiştir; hukuksuz bu süreç, yasal süresi içerisinde Strazburgdaki İnsan Hakları Avrupa Mahkemesine taşınacaktır.

Anılan karar için hukuki başvuru yollarımız da müvekkilimizin suçsuzluğuna inancımız da sonuna kadar devam etmektedir. Deniz Seki, işlemediği bir suçtan özgürlüğü kısıtlanmış bir kişi olarak bu yanlışlığa bir son verileceği ümidiyle hayata tutunmaya çalışmakta; adaletin gecikmesi adaletsizlik olsa da aklanacağına dair tam bir inançla yaşamaktadır. Özel Görevli Mahkemeler, insan hakları ihlalleriyle sistem içerisinde öyle ağır kirlenmeye neden olmuşlardır ki bir kısmı düzeltilmeye çalışılmış ise de daha ağır ihlallerin arıtılması mümkün olamamıştır. Bu mahkemelerin faaliyeti sona erdirilse bile bu yanlış yargılamaların geçmişte mağduru olan onbinlerce insanın bunun bedelini özgürlüğüyle ödemeye devam ettiğine tanık olmak son derece üzücüdür.

Bir gün müvekkilin yargılamasının özel koşullarda yapıldığı, dürüst yargılanma hakkının ihlali tespit edilirse bunun kazananı Deniz Seki değil, adil yargılama hakkına yapılmış tecavüz telafi edilmeye çalışılan adalet sistemi olacaktır. Unutulmamalıdır ki asılan, hırsız değil yakalanandır.

Kamuoyunun bilgilerine, saygılarımla

Avukat Naim Karakaya

Deniz Seki Müdafii

DENİZ SEKİNİN KARARLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ:

Kararın olumsuz şekilde sonuçlandığı bilgisi tarafımıza bu hafta içerisinde haricen ulaşmış ve şahsım bu durumu 17 Eylül 2015 tarihli görüşmede Cezaevinde Deniz Seki ile paylaşmıştım; Deniz Sekinin karar konusundaki ilk görüşleri şu şekildedir:

- Masum insanlardan en ağır suçların mahkumu sonucuna ulaşan hukuk düzeninin benim suçsuzluğumu tesis edememesine maalesef şaşırmadım. İnsanlar bilmeli ki sanıklar dışarıda mağdurlar içeride. Ben ne yapmadığımı en iyi bilenim, er ya da geç bunun ortaya çıkacağına da inanıyorum.

- Ben hayatımda insanlar için sadece beste yaptım ve şarkı söyledim; bugün hapsedilen şarkılarımdır; masum insanların hukuk düzenine duyduğu güvendir. Benim yargı sürecimdeki savcı hakimlerin bugün nerede olduklarına bakılırsa hangi düşüncelerle bu süreci yönettikleri de anlaşılacaktır.

-Ben suçsuzluğumu bilerek sevenlerime şunu haykırıyorum, Dünya dönüyor !

DENİZ SEKİ

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeniz seki  mahkeme