UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR SÜREDİR ORTALARDA GÖZÜKMEYEN ÜNLÜ KOMEDYEN HAYRETTİN BAKIN ŞİMDİ NELER YAPIYOR?

BİR SÜREDİR ORTALARDA GÖZÜKMEYEN ÜNLÜ KOMEDYEN HAYRETTİN BAKIN ŞİMDİ NELER YAPIYOR?

BİR SÜREDİR ORTALARDA GÖZÜKMEYEN ÜNLÜ KOMEDYEN HAYRETTİN BAKIN ŞİMDİ NELER YAPIYOR?

Sanal alemde çektiği videolarla adından söz ettiren Hayrettin Karaoğuz, “Televizyonda yer almasak da, internet sayesinde güldürmeye devam ediyoruz” dedi.

Bir süredir ortalarda yoksunuz, neler yapıyorsunuz?

İnsanlarda televizyonda yoksan ‘iş yapmıyor, duruyor’ gibi bir algı var. Halbuki çektiğimiz videolar devam ediyor. Televizyon programımız bittikten sonra Reklam sektörüne videolar üreten bir prodüksiyon şirketi kurduk. Ayrıca markalara video fikri ve prodüksiyonu hizmetleri veriyoruz.

İki yıl Amerika’da yaşadınız. Orada nasıl bir hayatınız vardı?

Menajerim ve yapımcım Tolga’yla (Doğruer) kendimizi geliştirmek için gittik. Sonuçta internet olduğu sürece uzayda da olsanız içerik üretmeye ve paylaşmaya devam edebiliyorsunuz. İngilizce eğitim aldık, videolar çektik. Fırlamalık bitmiyor ama biraz daha törpülendik.

‘Bir Türk yurt dışında yaşasaydı nasıl olurdu’yu göz önüne aldık. Karşılaştırmalı şakalarımız arttı. Mesela Amerika’da insanların yaya geçidinden geçerken sabrını denedik. Telefonla konuşuyormuş gibi yapıp iki dakika oyalandım, sadece korna çaldılar. Aynı şeyi Türkiye’de denedim; arabayla ittiren de oldu, sopa çıkaran da.

‘Kızsız Adam’la bir videoyla nasıl ‘ünlü’ olunabileceğini gösterdiniz... Böyle bir ilgi bekliyor muydunuz?

Reklam ve tiyatro mezunuyum. ‘Kızsız Adam’dan önce 100 video çekmişimdir ama diğerlerinin etkisi o kadar olmadı. Tek videoyla popülerliği yakalayıp durmadım, o parlama noktası oldu. Metrobüs videosu yaptık, çok yayıldı, o zamanların İETT Genel Müdürü sayın Hayri Baraçlı’dan tebrik ve ödül aldık.

Komedyenler arasında kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Yaptığım iş aslında biraz daha halkın içinde. Tüm video içeriklerimi sokakta hayata geçiriyorum. Bir talk show programında konuklarla sohbet etmenindışında, halkla daha çok temas içeren videolar üretiyorum.

Şu an Türkiye’de ‘komedi programı’ diye tabir ettiğimiz şeyler daha çok kalabalık ekiplerden oluşan işler. ‘Güldür Güldür’ bunlara en iyi örneklerden biri ama tek adam üzerine kurulu formatlar ağırlıklı sohbete döndü. Zaten bu işi yıllardır başarıyla yürüten Beyazıt Öztürk ve Okan Bayülgen var. Ben sanırım salt komedi içeriğini, halkın içinde üreten farklı bir yerdeyim.

‘Şahan’ı evde izliyorum’

‘Gelecekten Bir Gün’ filminde rol aldınız. Nasıl bir deneyim oldu?

Sinema dünyasını tanımak için çok iyi bir deneyimdi. Kendimi beyazperdede görüp değerlendirme yapmamı sağladı.

Türk sineması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Başarılı işler yapılmaya başlandı. Cem Yılmaz’ı yeni dönemin Kemal Sunal’ı olarak görüyorum, Şahan Gökbakar da başarılı ama onu evde izlemeyi tercih ederim.

Cadde

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHAYRETTİN  KOMEDİ  TV  İNTERNET