UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FIAT CHRYSLER CEO’SU MARCHIONNE, BURSA’DA ‘EGE’Yİ DENEDİ VE ÖVGÜLER YAĞDIRDI!..

FIAT CHRYSLER CEO’SU MARCHIONNE, BURSA’DA ‘EGE’Yİ DENEDİ VE ÖVGÜLER YAĞDIRDI!..

FIAT CHRYSLER CEO’SU MARCHIONNE, BURSA’DA ‘EGE’Yİ DENEDİ VE ÖVGÜLER YAĞDIRDI!..

Tarihinin büyük yatırım hamlesine kalkan Tofaş’ın adeta kumar oynayarak 520 milyon dolara geliştirdiği ‘Ege’ proje isimli yeni kompakt sedan modeli Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne’den tam puan aldı. Bursa’ya gelip otomobili test ederek, nihai onayı veren Marchionne, Tofaş çalışanlarına, “Çok iyi bir iş çıkardınız” diyerek övgüler yağdırdı.

ABD pazarında büyümek için Chrysler’in tamamını aldıktan sonra General Motors’la (GM) evlilik için niyetini ortaya koyan İtalyan Fiat, Avrupa’da büyümek için ise Koç Holding’le ortak olduğu Tofaş’a güveniyor. Kompakt sınıfta zayıf kaldığı Avrupa’da, Tofaş’ın 1 milyar dolar yatırımla üreteceği Agea (Ege) Ailesi ile büyümeyi hedefleyen İtalyan marka, bu yüzden Türkiye’ye büyük önem veriyor. Hem Tofaş Yönetim Kurulu Toplantısı’na hem de Aegea (Ege) Ailesi’nin ilk ürünü olan kompakt sedan otomobili test etmek ve nihai onayı vermek üzere geçtiğimiz hafta Bursa’ya gelen Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) CEO’su Sergio Marchionne, Tofaş çalışanlarına büyük övgüler yağdırarak, üretilen araçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.   

YÜKSEK YETENEK SONUCU 

Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile birlikte Aega (Ege) isimli kompakt sedan otomobili test edip nihai üretim onayını veren Marcihonne, ayrıca Tofaş fabrikasını gezip, Ar-Ge Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Daha sonra Fiat Ege projesinde görev alan Tofaş çalışanlarıyla bir araya gelen Sergio Marchionne, tüm çalışanları tebrik ederek, “Çok iyi bir iş çıkardınız. Yeni kompakt sedan Tofaş’ın ürün geliştirme ve üretim alanlarında sahip olduğu yüksek yeteneklerinin bir sonucudur” dedi. Mustafa Koç da yapılan ziyaret ve test sürüşünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim. Gelinen nokta gurur verici” açıklamasını yaptı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfiat  chrysler  araba  ege