UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR DÖNEME DAMGASINI VURAN ÜNLÜ OYUNCUDAN OLAY SÖZLER! 'YAPIMCILARIN BANA ÖFKESİ VAR!..'

BİR DÖNEME DAMGASINI VURAN ÜNLÜ OYUNCUDAN OLAY SÖZLER! 'YAPIMCILARIN BANA ÖFKESİ VAR!..'

BİR DÖNEME DAMGASINI VURAN ÜNLÜ OYUNCUDAN OLAY SÖZLER! 'YAPIMCILARIN BANA ÖFKESİ VAR!..'

Tekrarları bile reyting rekorları kıran televizyonun efsane dizisi Çocuklar Duymasın’da tanıdık Süleyman Yağcı’yı. Patron babasının parasıyla şımaran Fısfıs İsmail karakteriyle öylesine zihinlerimize kazındı ki, biz ona Süleyman değil her zaman İsmail dedik.

1964’te Rize’nin Çayeli ilçesinde, çay üreticisi bir ailenin altı çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Yağcı, Çayeli Devlet Hastanesi’nde ambulans şoförü olarak çalıştı. Mahallenin Muhtarları, İkinci Bahar, Dikkat Bebek Var, Ayrılsak da Beraberiz gibi dizilerde oynadı. Ne var ki, her şeyin çok çabuk tüketildiği bu ortamda Fısfıs İsmail de artık bir köşeye itilmiş durumda. Eskisi gibi oyunculuk teklifleri alamamaktan yakınan Yağcı ile Gezi Parkı’nda konuştuk.

Her şey 1989’da başladı

Oyunculuğun nasıl başladı?

Çayeli’nde doğdum büyüdüm, askerliğimi yaptıktan sonra evlendim ve ambulans şoförlüğüne başladım. Ama kalbim oyunculuktan yanaydı. Gözüm hep ekrandaydı. 1989’du ve rahmetli Cenk Koray’ın Tele Kutu yarışma programı vardı. O programa katılmak için İstanbul’a geldim.

suleyman-yagci-1Ne kazandın?

Cenk Koray beni çok sevdi. Yarışmada üç numaralı kutuyu seçtim. O da “Sen kutunu açma, ben sana en büyük hediyeyi, televizyonu vereyim” dedi. Karadenizli olduğum için inat ettim tabii. Sonunda kutumu açtı, içinden biberon çıktı. Çocuklarımı o biberonla büyüttüm.

Sonra…

Sonra, Mehmet Ali Erbil’in Yapıştır programına katılmak için 750 kişinin arasından birinci seçildim. Karadenizliler ben programda yarışırken “Hemşehrimiz birinci olursa donanma yapacağız” demişler.

Donanma mı!

Donanma, kurşun atmaktır. Ben yarışmada birinci olunca Çayeli başta olmak üzere, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Hopa’da şerefime binlerce mermi sıkılmış havaya.

Para yerine rol

Hangi dizilerde oynadın?

Haluk Bilginer’in oynadığı Eyvah Kızım Büyüdü, rahmetli Ünal Küpeli’nin yönettiği Aynalı Tahir dizileriyle başladım. Savaş Ay’ın A Takımı programına katıldım. Ertesi gün hem televizyonlar hem gazeteler beni haber yaptı. Ajansıma “Ben sizden para istemiyorum. Onun yerine her diziye beni yollayın şöhret olacağım” dedim. Sekiz ay sonra şöhret oldum. Çocuklar Duymasın dizisindeki Fısfıs İsmail rolünü kaptım. 15 sezon devam etti. Fısfıs İsmail beni milyonlara tanıttı.

Ambulans şoförlüğü kutsal bir meslektir

suleyman-yagci-2Ambulans şoförlüğünü bırakmadın, yıllarca göreve devam ettin…

Şöhret beni asla değiştiremez dedim. Emekli olana kadar 30 yıl ambulans şoförü olarak çalıştım. Geçen yıl emekli oldum. Kutsal meslekti o.

Seni artık ekranda göremiyoruz. Bunun nedenini söyler misin?

Bilmiyorum nedendir ama bana televizyondan teklifler gelmiyor artık. Fısfıs İsmail rolü aslında oyunculuğuma büyük bir darbe vurdu. Gani Müjde kulağıma gerçeği söyledi: “Fısfıs İsmail rolü senin üzerine zamk gibi yapıştı. Türkiye’de bunun başka bir örneği yok. Sen hangi rolü oynarsan oyna bundan sonra artık hep Fısfıs İsmail olarak kalacaksın.” Çok doğru söyledi. Beni herkes öyle görmeye başlayınca başka rollerle ilgili düşünemediler.

Oysa senin hedefin, bu ülkede ikinci Kemal Sunal olmaktı…

Evet, hedefim ikinci Kemal Sunal olmaktı. Belki Kemal Sunal hayranları bana küsmüş olabilir. Oysa benim hedefim Karadenizli Kemal Sunal olmaktı. Halkın sevgilisi olmayı başardım ama ekran şöhreti olamadım.

Karadenizli ünlüler seni desteklemedi mi?

Ne yazık ki Karadenizli ünlüler beni desteklemediler. Çünkü biz Karadenizliler arasında hep rekabet vardır. Bu yüzden bana destek değil, köstek oldular. Oysa ben hedefime ulaştım zaten. Halkın sevgilisiyim.

suleyman-yagci-yuksel-sengul

Yapımcıların bana kini var

 Şimdi ne yapacaksın?

En son Zeyrek’le Çeyrek dizisinde Reşit rolünü oynadım. Şimdilik bekliyorum. Yapımcıların bana bir öfkesi, bir kini var.

Emin misin?

Eminim… Ama nedenini de bilmiyorum. Benim yapımcılara karşı bir hatam varsa, özür dilerim. Hemşo, Bana Bir Soygun Yaz, Osmanlı Cumhuriyeti, Mavi Gece filmlerinde oynadım. İddia ediyorum, bana bir film yapsınlar, o film iş yapmazsa zararı ödemeye hazırım. Kendime çok güveniyorum.

Sözcü

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13