UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AJDA PEKKAN’IN ŞARKILARINI VE ‘SÜPERSTAR AJDA’ MARKASINI İZİN ALMADAN KULLANAN PLAK ŞİRKETİNE ŞOK!..

AJDA PEKKAN’IN ŞARKILARINI VE ‘SÜPERSTAR AJDA’ MARKASINI İZİN ALMADAN KULLANAN PLAK ŞİRKETİNE ŞOK!..

AJDA PEKKAN’IN ŞARKILARINI VE ‘SÜPERSTAR AJDA’ MARKASINI İZİN ALMADAN KULLANAN PLAK ŞİRKETİNE ŞOK!..

"Ajda Pekkan's Greek Songs" adlı albümde, sanatçının şarkıları ve "Süperstar Ajda" markasını izinsiz kullanan şirketin 20 bin lira tazminat ödemesine karar verildi.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre, Jet Plak Kaset Yapım Şirketi'nin çıkardığı ve müzik marketlerde satışa sunulan "Ajda Pekkan's Greek Songs" adlı albümde, Pekkan'a ait 4 şarkı, diğer sanatçıların seslendirdiği şarkılarla birlikte yer aldı. Yine aynı albümde Pekkan'ın resimleri, ismi ve "Süperstar" markası da izinsiz kullanıldı. Ajda Pekkan'ın avukatı, Türkiye'de piyasaya sürülen bu albüm için kesinlikle müvekkilinin davalı şirkete herhangi bir lisans, izin ya da ruhsat vermediğini belirtti. 

HAKSIZ KAZANÇ 

Ajda Pekkan'ın Yunanca şarkılarının Türkiye'de ilk kez bu albümde olduğu anlatılan dava dilekçesinde, "Albümde 13 şarkı vardır. Davalı şirket, müvekkilin ününü kullanmak suretiyle sanki albümdeki tüm şarkıları müvekkilimin seslendirdiği izlenimi uyandırmaya çalışmış ve böylece haksız kazanç elde etme amacı gütmüştür. 'Süperstar Ajda' unvanı bu albümde defalarca kullanılmış ve müvekkilim maddi manevi zarara uğramıştır. Bu unvan Türk Patent Enstitüsü'nce koruma altındadır. Ayrıca albümde müvekkilimin 11 fotoğrafı da izinsiz kullanılmıştır. Müvekkilin fotoğraflarını, 'Süperstar' markasını ve şarkılarını izinsiz kullanan şirketin şimdilik 25 bin lira tazminat ödemesine karar verilsin" dedi.

'İZİN ALDIK' DEDİLER 

Plak şirketi ise albümle ilgili 26 Haziran 2010'da, Yunan sanatçı George Bandaras'ın Harbiye'deki konseri sırasında Ajda Pekkan'dan izin aldıklarını iddia etti. Kullanılan fotoğrafların ise çeşitli yayın organlarında çıktığını belirten şirket, davanın reddini istedi. Ancak bilirkişi, Ajda Pekkan'ı haklı buldu. Davayı kısmen kabul eden mahkeme, plak şirketinin Pekkan'a 15 bin lira maddi, 5 bin lira manevi olmak üzere 20 bin lira faiziyle birlikte tazminat ödemesine hükmetti. 

Sabah

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAJDA PEKKAN