UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YASAKLARIN ÜLKESİ ÇİN'DEN BİR YASAK DAHA! DÜNYACA ÜNLÜ ROCK GRUBUNUN KONSERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

YASAKLARIN ÜLKESİ ÇİN'DEN BİR YASAK DAHA! DÜNYACA ÜNLÜ ROCK GRUBUNUN KONSERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

YASAKLARIN ÜLKESİ ÇİN'DEN BİR YASAK DAHA! DÜNYACA ÜNLÜ ROCK GRUBUNUN KONSERİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Yasakların ülkesi Çin’in son yasağı Bon Jovi oldu. Konserlerinde Çin’in tepki gösterdiği ruhani lider Dalai Lama’nın slaytlarını sunan Bon Jovi’nin Çin konseri iptal edildi.

ROCK müziğin efsane gruplarından Bon Jovi’nin önümüzdeki hafta tarihinde ilk defa Çin’in Şangay ve Pekin şehirlerinde vereceği iki konser iptal edildi. İptalin sebebi ise Çin’in kavgalı olduğu ruhani lider Dalai Lama. Grubun 2010 yılında Tayvan’daki konserinde Dalai Lama’yı arka planda göstermesi Çin’i son dakika alarma geçirdi ve konserde Dalai Lama  olarak kullanması olabileceği söyleniyor.

Oysa ki Bon Jovi’nin Çin’e ilk kez gidiyor olması epey desteklenmişti. Geçtiğimiz ay grubun lideri Jon Bon Jovi, geleneksel Çin şarkısı ‘The Moon Represents My Heart’ı cover’layarak gönülleri fethetmişti. Bu Çin hükümetinin Dalai Lama’yı destekleyen bir grubu ilk kez yasaklaması değil. Haziran ayında din adamının doğum gününü bir tweet ile kutlayan Maroon 5’ın ülkeye girişi de yasaklanmıştı.

Çin, Dalai Lama’yı neden sevmiyor?  

NOBEL Barış Ödülü sahibi Dalai Lama’yı tehlikeli bir ayrılıkçı olarak gören Çin’in son tartışma konusu reenkarnasyon olmuştu. Bu yılın başlarında Çin inanışına göre dünyaya yeniden başka bir vücutta gelme anlamındaki reenkarnasyona uğramayacağını söyleyen Dalai Lama, Budizm’e hakaretle suçlanmıştı. Aslında ateist olan ama reenkarnasyon geleneğinin devam etmesini isteyen Komunist Parti yetkilileri, “Buna kendi karar veremez” demişti.

200 şarkının yasaklı listesinde olduğu Çin’de daha önce de pek çok grup yasaklanmıştı.

Vatan

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇİN  DALAİ LAMA  KONSER  İPTAL