UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YILLARDIR TERÖRLE SAVAŞAN İRAN'DAN ŞOK EDEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!..

YILLARDIR TERÖRLE SAVAŞAN İRAN'DAN ŞOK EDEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!..

YILLARDIR TERÖRLE SAVAŞAN İRAN'DAN ŞOK EDEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!..

PJAK terörüyle yıllardır savaşan İran, Suriye'deki politikalarını destekleyen terör örgütü PKK'nın savunuculuğunu üstlendi.   

İran Dışişleri: Barış görüşmeleri hemen başlasın! İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marziye Afkam dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'nin iç işlerine karışan bir açıklama yaparak haddini aştı.

Suriye'de ve Irak'ta etkinliğini giderek artıran İran, ortak çıkar peşinde koştuğu terör örgütünün Suriye uzantısı YPG nedeniyle politika değişikliğine gidiyor.

'MASAYA OTURUN'

Afkam açıklamasında Türkiye'deki terör saldırılarını kınarken, teröristleri kovalarken Irak topraklarına giren Türk Silahlı Kuvvetleri'ni eleştirdi. Afkam, , toprak bütünlüğünü ve milli egemenliği ihlal eden her tür eylemin kritik sorunları daha da karmaşık hale getirdiğini ve yabancı ülkelerin bölgeye müdahalesine yol açtığını ileri sürdü. Bu durumun devamıyla ilgili olarak da Türkiye güvenlik güçlerinin Doğu’da ağır kayıplar verdiğini ve bu nedenle barış görüşmeleri yapılması gerektiği iddasında bulundu.

BU İLK DEĞİL

İran'dan daha önce de benzer açıklamalar gelmişti. İran Genelkurmay Başkanı HASAN Firuzabadi, "Türkiye'nin DAEŞ teröristlerine direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.   

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİran