UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FIFA'NIN GELECEK YIL DÜZENLENECEK BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN SÜRPRİZ ADAY!..

FIFA'NIN GELECEK YIL DÜZENLENECEK BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN SÜRPRİZ ADAY!..

FIFA'NIN GELECEK YIL DÜZENLENECEK BAŞKANLIK SEÇİMİ İÇİN SÜRPRİZ ADAY!..

Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, FIFA'nın gelecek yıl düzenlenecek başkanlık seçimi için yeniden aday oldu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, FIFA'nın mayıs ayında yapılan genel kurulunda Joseph Sepp Blatter'e karşı başkanlık yarışını kaybeden Prens Ali'nin gelecek yıl 26 Şubat'ta düzenlenecek kongrede yeniden başkanlık için yarışacağını doğruladığı belirtildi. 39 yaşındaki Prens Ali, dünya futbolunu yönetmek için diğer aday UEFA Başkanı Michel Platini ile yarışacak.

Prens Ali, adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu seçim kişisel bir hırsla ilgili değil, futbolla ilgili olmalı. Derinleşmiş yolsuzluğun üstesinden gelmeliyiz, ben zorlu bir savaştan kaçmak için yetiştirilmedim. Bu doğru ya da yanlışla ilgili" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın 5 dönem başkanlığını yapan Blatter'a karşı aday olan Prens Ali, 29 Mayıs'ta yapılan son seçimin ilk turunda 73 oy alınca adaylıktan çekilmişti. İkinci turda delegelerin 133'ünün oyunu alan 79 yaşındaki Blatter bir kez daha başkan seçilmiş ancak seçimin hemen sonrasında düzenlediği basın toplantısıyla istifa edeceğini duyurmuştu.

Güney Koreli iş adamı Chung Mong-joon, Brezilyalı eski futbolcu Zico ve Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility, FIFA'nın gelecek yılki başkanlık seçiminde aday olmak istediklerini ifade etmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfifa  başkanlık  seçim  ürdün  prens  Ali bin el-Hüseyi