UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RATING ANALİZİ!.. İŞTE OKTAY KAYNARCA FARKI! ZUHAL TOPAL, ESRA EROL’U SOLLADI, ATV 1 MİLYONA 1 RATING ALAMADI! VE MÜGE ANLI!!!

RATING ANALİZİ!.. İŞTE OKTAY KAYNARCA FARKI! ZUHAL TOPAL, ESRA EROL’U SOLLADI, ATV 1 MİLYONA 1 RATING ALAMADI! VE MÜGE ANLI!!!

RATING ANALİZİ!.. İŞTE OKTAY KAYNARCA FARKI! ZUHAL TOPAL, ESRA EROL’U SOLLADI, ATV 1 MİLYONA 1 RATING ALAMADI! VE MÜGE ANLI!!!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi dün başladı… Dizi çok iyi sonuçlarla sezona adım attı.

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dün totalde 5.69, AB’de ise 5.81 rating elde etmiş.

Şimdiden dizinin geleceği hakkında öngörüde bulunmak imkansız çünkü ilk bölümde “merak payı”nın ne kadar olduğunu bilemiyoruz, haftaya göreceğiz.

Fakat ben düşeceğini düşünmüyorum…

Dizide Oktay Kaynarca gibi usta bir ismin olması çok büyük bir avantaj… İnsanlar böyle bir ustayı izlemekten keyif alıyor. Bu noktada dizi çok daha yüksek sonuçlara ulaşabilir.

 

ZUHAL TOPAL AB’DE ESRA EROL’U SOLLADI!

 

İnsanlar Zuhal Topal’ın FOX’ta program yapacağını duyduklarında “Esra Erol’un yerini dolduramaz” tadında yorumlar yapmışlardı.

Bugün hepsinin yüzünü tekrardan görmek isterim doğrusu…

Sezonun daha en başında hatırlayacaksınız bu yarış ile ilgili şu cümleleri yazmıştım;

“Düne baktığımızda ise benim en çok dikkatimi çeken şey 1 Milyonluk Esra Erol’un 1.75 rating almış olması…

1 milyona 1 rating yani…

Zuhal Topal, artık ratinglerde de “magazin” kategorisinde yer alan izdivaç programıyla bir milyonluk Esra Erol’a sıkı rakip olacak…

Aslında Esra Erol geçen yıl iyi ratingler alamamıştı. Son dönem hariç

Zaten Fox’un sezon ortalaması ratingleri gördükten sonra bu veya buna yakın bir para ödemesi mümkün değildi. Zaten geçen yılki ratingleri Zuhal Topal’la da yakalayacaklardır. Bu da Esra Erol’un karizmasını çizecektir. Çünkü tüm izdivaç magazin programları iyi izlendiği ve sunucunun çok da önemli olmadığı ortaya çıkacaktır.

Yani, Zuhal topal da, Seda Sayan da, Esra Erol da aşağı yukarı aynı ratingleri alacak gibi… Çünkü burada milletin merak ettiği, daha doğrusu bizim milletin meraklı olduğu konu izdivaç konusu… Yani FOX akıllılık yaptı!.. Çünkü bir milyon verip kazanmak mümkün değil ki!..”

Eylül ayının ilk günü yazdığım yazı 8 gün sonrasında kendini kanıtladı.

ATV 1 milyon verdi 1 rating alamadı dün… FOX ise evlilik programlarında sunucunun o kadar önemli olmadığını anlayarak hareket etti ve kazandı.

Dün alınan sonuçlarla birlikte ATV yönetiminin üstünde kara bulutlar dolaşıyordur.

FOX’u ise kutlamak gerek… Maliyeti yüksek Esra Erol gitti Zuhal Topal geldi nasıl olur denilirken daha Eylül’ün 8’inde Esra’nın 5’te birine mal olan Zuhal Topal, Esra Erol’u solladı.

Hem de Esra Erol’un rating için çiftlere araba, ev eşyası vermesine rağmen Zuhal Topal’ın gerisinde kalmış olması bize çok şey gösteriyor.

Aslında televizyonun en sevdiğim yanı da bu… Rating harcanan paraya göre değil seyircinin beğenisine göre belirleniyor.

Daha az maliyetle daha çok rating almak ise bir televizyonculuk ve vizyon meselesi…

Bütün FOX yönetimini bu başarıları yüzünden kutlamak gerek.

Esra Erol’un da geçen seneden beri vizyonunu büyük ölçüde kaybettiğini gözlemliyoruz. Gerçek hayattaki arkadaşları  ve çevresi adeta bir basitlik numunesi… Sunucu olarak sınıf atlamış görünse de, gerçek hayatında öyle değil… Bu da izleyicilerine yansıyor. Böyle olunca da Esra Erol’un geçen yıldan beri sürekli kayıpları oynamasına şaşırmamak gerek… Negatif enerjiler içinde olan ve geçen yıldan beri bundan kurtulamayan ve ayrıca kendini hiç geliştiremeyen Esra Erol, bu sonuçlarıyla ATV’nin başına dert olacak gibi!.. Çünkü 5 share’e kadar düşmüş AB’de… Ve yine reklamveren için en önemli kategori olan AB’de sadece Zuhal Topal değil, tabi ki Seda Sayan’ın da gerisinde kalmış!.. Bu durum kıyamet koparır!..

 

SABAHLARIN KRALİÇESİ MÜGE ANLI ESKİSİ GİBİ DEĞİL DEMEYİN!

Kimileri bu hafta yayına başlayan Müge Anlı’nın eski performansında olmadığını söylüyor.

Ancak yanılıyorlar…

Geçmişe dönüp baktıklarında görecekler ki Müge Anlı okulların kapalı olduğu dönemlerde her zaman düşüş yaşamıştır.

Müge Anlı dün totalde 14, AB’de 16 share aldı. Sonuçlar aslında muazzam fakat geçen sene 20 share’lerin altına inmiyordu.

Okullar açıldıktan sonra tekrar 20 share ortalamasını rahatlıkla yakalayacaktır diye düşünüyorum.

Ancak şu an da elde edilen sonuçlar da gayet iyi…

 

ANILCAN TANRIYAR

anilcantanriyar1@gmail.com

Twitter: @AnilcanTanriyar

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanılcan tanrıyar  analiz