UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÖZGECAN ASLAN DAVASINDA SON DURUM! SANIKLARA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ!..

ÖZGECAN ASLAN DAVASINDA SON DURUM! SANIKLARA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ!..

ÖZGECAN ASLAN DAVASINDA SON DURUM! SANIKLARA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ!..

Mersin’in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlıları Ahmet Suphi Altındöken babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı mütalasını verdi, her üç sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Savcılık, olayın toplumda yarattığı infial nedeniyle cezalarda indirim yapılmadan en üst sınırdan verilmesini talep etti.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davayı yakından takip ettiklerini belirterek, "Özgecan davasından çıkacak karar emsal oluşturacağından gerek Özgecan'ın ailesinin gerekse toplumun adalet inancının tesisi için katillerine en ağır cezanın uygulanmasını ve hiçbir indirimden faydalandırılmamalarını talep etmekteyiz" dedi. 

Yılmaz, Tarsus Adliyesi bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, KADEM olarak 11 il temsilciliğinden ve birçok ilden gelen üyeleriyle Özgecan Aslan'ın davasını takip ettiklerini söyledi.     

Davanın sonuna kadar yakın takipçisi olacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Özgecan'ın vakur ailesine elimizden gelen manevi desteği sağlamaya çalıştığımızın ve çalışacağımızın bilinmesini isteriz" dedi.    

Kadın cinayetlerine, ayrımcılığa ve failleri koruyan yargı kararlarına karşı topyekün bir mücadelenin başlaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:     

"KADEM olarak kadına yönelik şiddetle mücadele için faillerinin yargılanması, hak ettikleri biçimde cezalandırılmaları, yargılama süreçlerinin mağdurlar bakımından bir külfete ve adeta ayrı bir cezaya dönüşmemesi hakkında birçok öneri sunduk ve çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Hakkaniyetli, adil ve etkin bir yargılamanın olması gerektiği hususundaki beklenti ve görüşlerimizi her fırsatta paylaştık. Özgecan davasından çıkacak karar emsal oluşturacağından gerek Özgecan'ın ailesinin gerekse toplumun adalet inancının tesisi için, katillerine en ağır cezanın uygulanmasını ve hiçbir indirimden faydalandırılmamalarını talep etmekteyiz."   

Yılmaz, "Özgecan Yasası" olarak isimlendirilen ve toplumun büyük bir kesiminin talebi olan ceza mevzuatında yapılacak değişikliklerin acilen gündeme alınması gerektiğini aktardı.     

Uygulanan indirimlerin son bulması gerektiği ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:    

"Kadına yönelik şiddet suçları nitelikli hali olarak düzenlenmeli ve en ağır cezayla müeyyideye bağlanmalıdır. Kadına yönelik şiddete ilişkin özel ceza infaz sistemi getirilmelidir. Suçlulara ilişkin denetimli serbestlik ve seçenek yaptırımlar engellenmeli, cezaların etkin infazı sağlanmalıdır. Kadına yönelik şiddete ilişkin mahkemelerin şok edici yetersizliklerinin önüne geçmek için adli mekanizma yeniden yapılandırılmalıdır. Bu suçlara ilişkin ihtisaslaşmış şiddet mahkemeleri kurulmalıdır."   

Yılmaz, kadın cinayetlerinin engellenmesinin devlet, toplum ve sivil toplum kuruluşlarının ortak sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.     

Tarsus Kadın Platformu ve çeşitli sevil toplum kuruluşu üyesi kadınlar da yaptıkları açıklamalarla Özgecan Aslan davasını sonuna kadar takip edeceklerini, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Hürriyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÖZGECAN ASLAN  DAVA  CİNAYET