UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞTE OLAYLAR ÇIKTI, 4 KİŞİYE AİT İŞ YERİ YERLE BİR EDİLDİ!..

DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞTE OLAYLAR ÇIKTI, 4 KİŞİYE AİT İŞ YERİ YERLE BİR EDİLDİ!..

DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞTE OLAYLAR ÇIKTI, 4 KİŞİYE AİT İŞ YERİ YERLE BİR EDİLDİ!..

Kırşehir'de akşam saatlerinde terörü lanet yürüyüşü sırasında 4 kişiye ait iş yeri bir grup tarafından yakıldı. Olayda maddi hasar meydana geldi.  

Düzenlenen ’Teröre Lanet’ yürüyüşü Terme Caddesi’ndeki parti il merkezi önünde başladı. Ankara Caddesi’ne kadar süreceği bildirilen yürüyüşe katılan bir grup, lise caddesine dönerek HDP Kırşehir il binasındaki parti levhasını indirip, buraya Türk bayrağı astılar.

Yaklaşık 150 kişilik bir grup da tekbir getirip, ’Şehitler ölmez Vatan bölünmez’ sloganları atarak bir kitapevinin camlarını kırıp, dışarıdaki okul çantalarını ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra tatlı salonu,  çiğköfteci ile konfeksiyon mağazasını ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Kırşehir’de 4 işyerinin ateşe verilmesinin ardından, il yöneticileriyle birlikte Ankara Caddesine gelen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaklaşık 4 bin kişiden oluşan kalabalığı sakinleştirmek için bir polis aracının üzerinden bir elinde bayrak diğer elinde megafonla seslendi.

Vali Şentürk, "Biz, Türk-Kürt ayrımı yapmadan bu vatanda birlikte yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliği bozmayalım.  Biliyorum, hepimizin içi şehitlerimiz nedeniyle kan ağlıyor ama,bu tür saldırı ve şiddetle bir yere varamayız. Lütfen dağılın, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere alet olmayın. Provokasyonlara gelmeyin” dedi.

Kırşehir’de olaylarla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. 

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKırşehir