UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİKROP GERÇEKTEN ZARARLI MI? SON ARAŞTIRMALAR MİKROBUN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI!..

MİKROP GERÇEKTEN ZARARLI MI? SON ARAŞTIRMALAR MİKROBUN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI!..

MİKROP GERÇEKTEN ZARARLI MI? SON ARAŞTIRMALAR MİKROBUN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI!..

ABD’de yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan bilim insanları çoğu mikrobun zararsız olduğunu, hatta bazılarının faydalı bile olabileceğini ifade etti.

Colorado Üniversitesi’nin ABD genelinde 1200 evde yaptığı incelemeler sonunda, bakteri ve mantar oluşumu evin konumu, evde yaşayan bireyler ve evde evcil hayvan beslenip beslenmediğine göre de değişiklik gösteriyor. Araştırmayı yürüten çevrebilim ve evrimsel biyoloji uzmanı Doçent Doktor Noah Fierer, “Bizim şimdi yaptığımız, mikropların alana göre nasıl değişiklik gösterdikleridir” dedi.

BBC’nin araştırmasına göre araştırmacılar, her bir hanede ortalama 9 bin farklı tür bakteri keşfetti. Stafilokok ve Streptokok gibi bakteriler genellikle insan derisiyle ilintili olan bakteriler arasında gösteriliyor.

Bacteroides ve Faecalibacterium gibi bakteriler ise insan dışkısıyla bağlantılı. Bakteri ve mikrop türleri de evde kimin yaşadığına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Doktor Fierer, “Erkek bedenine kıyasla kadın bedeninde daha sık görülen bazı bakteri türleri var. Bunun evin içinde bulunan bakteriye olan etkisini de görebiliyoruz” diyor. Araştırmacılar şimdi, evlerimizi bu tip organizmalarla paylaşmanın insan sağlığına ne gibi etkileri olduğunu inceliyor. Bazı mikroplar hastalık ve alerjilerle bağlantılı olsa da, araştırmacılar çoğu mikrobun zararsız olduğunu, hatta bazılarının faydalı bile olabileceğini ifade ediyor.

Vatan

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13