UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

IĞDIR'DAKİ HAİN SALDIRIDAN KORKUTAN HABERLER GELMEYE DEVAM EDİYOR! ŞEHİT SAYISINDA YÜKSELME VAR!..

IĞDIR'DAKİ HAİN SALDIRIDAN KORKUTAN HABERLER GELMEYE DEVAM EDİYOR! ŞEHİT SAYISINDA YÜKSELME VAR!..

IĞDIR'DAKİ HAİN SALDIRIDAN KORKUTAN HABERLER GELMEYE DEVAM EDİYOR! ŞEHİT SAYISINDA YÜKSELME VAR!..

Iğdır’dan, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Hain saldırıda 14 polis şehit oldu.

Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. Geçen 27 Ağustos’ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır’dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi’ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Yaralı polis de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen  ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.  

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERIĞDIR