UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAKKARİ'DE KAÇIRILAN 20 GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURUNDAN BEKLENEN HABER GELDİ!..

HAKKARİ'DE KAÇIRILAN 20 GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURUNDAN BEKLENEN HABER GELDİ!..

HAKKARİ'DE KAÇIRILAN 20 GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURUNDAN BEKLENEN HABER GELDİ!..

Hakkari Üzümlü ve Van Kapıköy'de kaçırılan 20 gümrük muhafaza memuru serbest bırakıldı. Hakkari Üzümlü ve Van Kapıköy'de PKK tarafından kaçırılan 20 gümrük muhafaza memuru serbest bırakıldı. İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Heyetimiz gümrük memurlarını bu sabah aldı. Şu an dönüş yolundalar" dedi. Konu ile ilgili konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı ise, memurların Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye giriş yapacaklarını açıkladı.

Hakkari ve Van'da PKK tarafından kaçırılan 20 gümrük muhafaza memuru Kuzey Irak'ta serbest bırakılarak İHD, Şırnak Barosu ve HDP heyetine teslim edildi.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana akibetlerinden haber alınamayan 10 görevlinin ardından Van'ın Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'ndaki görevlerinden 21 Ağustos günü dönen 10 gümrük memuru PKK tarafından kaçırılmıştı.

Gümrük memurlarını alan heyetin bugün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'ta, Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan görevden dönerken 21 Ağustos günü PKK'lıların kaçırdığı 20 gümrük muhafaza memuru bugün Kuzey Irak'ta serbest bırakıldı.

Ailelerin başvurusu üzerine İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, yönetici Ferzande Taş, Şırnak Barosu'ndan Murat Dayanan, HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu ve Abit İke'den oluşan bir heyet oluşturularak Kuzey Irak'ta PKK ile temas kuruldu. Kuzey Irak'ta bir kaç gündür bekleyen heyete gümrük muhafaza memurları bugün saat 09.30 sıralarında teslim edildi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kaçırılan gümrük muhafaza memurlarını teslim aldıklarını ve bugün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

HABUR'DAN GİRİŞ YAPACAKLAR

Konu ile ilgili konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı: "Bir süre önce terör örgütü tarafından kaçırılan 20 gümrük memuru devletimizin girişimleri sonucunda kurtarılmıştır. Habur Sınır Kapısı'ndan girişleri beklenmektedir. Sabırla memurlarımızı bekleyen ailelerine ve teşkilatımıza büyük geçmiş olsun" dedi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhakkari