UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU DAĞLICA’DA YAŞANAN GELİŞMELER ÜZERİNE DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU DAĞLICA’DA YAŞANAN GELİŞMELER ÜZERİNE DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU DAĞLICA’DA YAŞANAN GELİŞMELER ÜZERİNE DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU!..

"Şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye vurarak "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek."dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına aldı ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıldı ve tahliye edildi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sözlerine, "Son terör operasyonları vesilesiyle vatanın birliği, beraberliği ve Türkiye'nin onuru için kahramanca mücadele veren ve kanlarını vatan için döken bütün şehitlerimize, son olarak da dün Dağlıca'da şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum" diyerek başladı.

Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Davutoğlu, "Kuzey Irak ile şehirlerimiz arasında özellikle lojistik koridorları barındıran Hakkari bağlamında söylüyorum, şehre mücavir alanlarla kırsal kesim arasındaki bölgeye dönük operasyonlar kademeli bir şekilde artırılarak sürdürülmüştür. Ayrıca diğer şehirlerimizin etrafındaki mücavir alanlarda ve kırsal alanda da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve o tarihten itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Burada hedef açıktır, Türkiye'nin her bir köşesinde, her bir santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek. Yine hedef açıktır, özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova-Kamışlı-Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Yüksekova ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerek sarp dağların, yamaçların ve derin vadilerin olduğu Dağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir. Dün itibarıyla Dağlıca ve civarında yürütülen operasyonlarda, bu yolun emniyet altına alınması için son derece titiz bir mayın taramayla birlikte çalışma esnasında güvenlik birimlerimiz önce uzun namlulu silahlarla bir silahlı saldırıya, arkasından da mayınlı saldırılara muhatap olmuş ve anında cevaplar verilmiş, dün itibarıyla da bu çatışmalar aralıksız devam ederek bugüne kadar sürmüştür. Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Bu çatışmalarda şehit düşen bütün askerlerimize, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülkenin birliği, beraberliği, huzuru için canlarını feda ettiler. Minnet ve takdirlerimizi bir kez daha ifade ediyorum. Ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum."

Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Hangi ülke terör saldırısına muhatap olmuşsa toplumun her kesimi teröre karşı omuz omuza vermiştir. Bugünlerde aradığımız, arzu ettiğimiz, alanda kahramanca çarpışan askerlerimizin görmek istediği tek şey, terörle mücadele konusunda milletimizin her kesiminin omuz omuza vermiş olmasıdır. Şu anda dahi verdiğimiz talimatlar çerçevesinde Silahlı Kuvvetler ve emniyet birimlerimizin gerekli gördüğü her alanda operasyon yürümektedir. Dün de bütün o civarda yürüyen operasyonları yakinen takip etmekle birlikte şehit haberlerini alır almaz Ankara'ya intikal ettik ve gece Genelkurmay Başkanımızın, ilgili komutan ve bakanlarımızın katılımıyla Güvenlik Zirvesi'nde konuyu ele aldık, atılması gereken adımları tek tek tespit ettik. Bu çerçevede de bugün yürütülen çalışmalarla derin vadilerde özel birliklerimizin yürüttüğü çalışmalarla şehitlerimizin tahliyesi mümkün olmuştur" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbaşbakan  ahmet davutoğlu  pkk  terör  açıklama