UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAZ SONA ERİYOR! METEOROLOJİDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE HAVA SICAKLIĞI ARTIK NORMAL SEYİRİNDE DEVAM EDECEK!..

YAZ SONA ERİYOR! METEOROLOJİDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE HAVA SICAKLIĞI ARTIK NORMAL SEYİRİNDE DEVAM EDECEK!..

YAZ SONA ERİYOR! METEOROLOJİDEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE HAVA SICAKLIĞI ARTIK NORMAL SEYİRİNDE DEVAM EDECEK!..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinin yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normallerine düşeceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca son 80 yılın Eylül ayı sıcaklık rekorlarının kırıldığı kaydedilerek "Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedilmiştir. Pazar günü, Marmara bölgesindeki illerimizden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa’da 38 ila 40 derece arasındaki sıcaklık değerleri ile son 80 yılın Eylül ayı sıcaklık rekorları kırılmıştır" denildi.

"YURDUN KUZEYBATI KESİMLERİ SERİN VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK"

Sıcak havanın ardından yurdun kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtilerek "Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedilmiştir. Pazar günü, Marmara bölgesindeki illerimizden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa’da 38 ila 40 derece arasındaki sıcaklık değerleri ile son 80 yılın Eylül ayı sıcaklık rekorları kırılmıştır. İstanbul’un ilçelerinde de en yüksek sıcaklık 31 ila 38 derece arasında farklılık göstermiş olup, Kartal, Maltepe, Kadıköy gibi bazı ilçelerde Eylül ayı için en yüksek sıcaklık değerleri ölçülmüştür. Sıcak havanın ardından yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

"HAVA SICAKLIĞI PERŞEMBE GÜNÜ BATI BÖLGELERDEN BAŞLAYARAK TEKRAR ARTACAK"

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklarının batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı belirtilerek şu bilgiler kaydedildi: "Yağışlı sistemin çarşamba günü de Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzeyinde etkili olduktan sonra, Perşembe günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının bugün Marmara’da, yarın kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü ise iç bölgelerde azalacağı ancak Perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor"

Milliyet

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSICAKLIK  HAVA DURUMU  YAĞMUR  GÜNEŞ  METEOROLOJİ